Balassagyarmat alacsony mutatókkal úszta meg a negyedik hullámot a polgármester szerint

Csach Gábor szerint a magas átoltottságnak köszönhetőek a kedvező adatok.

Nool

Forrás: MTI

Fotós: Komka Péter

Csach Gábor szokásos veszélyhelyzeti tájékoztatójából kiderül, hogy a kormányhivatal az elmúlt két hétben összesen 46 covid-fertőzöttet helyezett karanténba, 16-áig 28, 23-ig 18 főt, ezentúl 118 kontakt személyt. 

Balassagyarmat polgármestere szerint Nógrád megye továbbra is 11. a megyék fertőzöttségi mutatóiban. 

- Egyértelműen elmondható, hogy országosan a negyedik hullám leszálló ágában vagyunk. Balassagyarmat kifejezetten alacsony, 50%-os országos mutatókkal úszta meg a negyedik hullámot, nyilvánvalóan a magas átoltottságnak köszönhetően - fogalmazott a város első embere.

A poszt szerint ezt erősítik meg a városi kórház betegadatai is, hiszen a héten már a felére csökkent az intenzív covid betegellátás is (5-6 fő), karácsonyra 30 főre csökkent a covid betegek száma. 

- Az oltóponton sikeres volt az újabb akció (decemberben eddig meghaladta a 2600 adagot a beadott vakcinák száma), ugyanakkor mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy december 27-30. között előjegyzéssel van mód oltások felvételére, illetve 28-án az 5-18 éves korosztály tekintetében is. Kérem, éljenek a két ünnep közötti oltási lehetőségekkel - írta Csach Gábor. Hozzátette: a magas átoltottságnak köszönhetően Balassagyarmaton a halálozási adatok sem mutatnak kiugró adatsort a negyedik hullámban, az októberi 17. és november vége közötti időszak 11 fője kifejezetten alacsonynak tekinthető. 

Koronavírus Nógrád megyében

A dosszié további cikkei

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában