Közlemény

2021.12.22. 14:17

A megyei közgyűlés is kiáll a vidéki emberek mellett

A nógrádi kistelepülések polgármesterei után a megyei közgyűlés is elutasítja Márki-Zay Péter botrányos kijelentéseit.

Nool

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke

Forrás: NMH

Fotós: Hegedűs Márk

Mint arról már beszámoltunk, Márki-Zay Péter újabb botrányos kijelentésekkel gerjesztett indulatokat a minap; ezúttal a vidéki, kistelepüléseken élő emberekről alkotott sarkos véleményt. A Nógrád megyei polgármesterek közül egyre többen üzenték meg a Facebookon a baloldali miniszterelnök-jelöltnek, hogy a vidéki ember igenis fontos, értékes tagja a társadalomnak!

Szerdán a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése is eljuttatott egy közleményt portálunkhoz, miszerint elhatárolódik Márki-Zay Péter kijelentésétől, amelyben a vidéken élőket „falusi egyszerű tudatlan” embereknek nevezte.

Skuczi Nándor, a közgyűlés elnöke szerint meg kell adni a tiszteletet Magyarország minden polgárának.

- A politikai közbeszéd évtizedek óta erősen csökkenő színvonalát az ellenzéki véleményvezérek mostanra végképp morális szakadékba taszították. S amíg a magukat baloldali liberálisoknak nevezők korábban csak a kormánypárti szavazókat minősítették – tegyük hozzá, azt is elfogadhatatlanul – mostani vezetőjük, az ellenzéki összefogás vezérének számító Márki-Zay Péter átlépte a jó ízlés határát: megalázó minősítésével magyar falusi emberek millióit sértette meg.
Nógrád megye aprófalvas településekből áll, az itt élők szorgalmas, jó szándékú, törekvő, szakmájukban elhivatott emberek. Kistelepüléseinkről országosan és nemzetközi szinten is ismert tudósok, művészek, közéleti emberek indultak pályájukon, szakembereink pedig az ország számos pontján építik hazánkat. 
A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése határozottan visszautasítja mindazokat a negatív minősítéssel bíró közszereplői megnyilvánulásokat, melyek valamely társadalmi csoporttal szemben kirekesztő jellegűek. Sajnos nem először kell ezt megtennünk.
Nem asszisztálhatunk szótlanul olyan politikai törekvéshez, hogy egyes baloldali vezetők a falusiak és városiak között ellentétet teremtsenek.
A megyei Közgyűlés Magyarország Alaptörvényének szellemében jár el, mely Alaptörvény deklarálja mind az egyenlőség elvét, mind pedig a diszkrimináció tilalmát.
Nem először fejtjük ki, hogy egy közszereplő soha nem felejtheti el, hogy minden megnyilvánulása minta és példamutatás a társadalomnak és a felnövekvő generációknak. Minden politikusi megnyilvánulás felelősség.
Adjuk meg a tiszteletet Magyarország minden polgárának függetlenül attól, hogy szavazatával kit támogat! Tegyük a dolgunkat a hazánkért és versengjünk a választók bizalmáért tisztességgel. 
Ennek szellemében felkérjük Márki-Zay Pétert, hogy a falvakban élő embereket sértő és megalázó módon minősítő kijelentése miatt kérjen bocsánatot és a továbbiakban tartózkodjon az ilyen jellegű kijelentésektől!
Egyben felkérjük Nógrád megye közszereplőit, hogy nyilatkozatunkat támogassák! - írta Skuczi Nándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában