Szécsény

2021.11.19. 20:26

Továbbgondolták az internetes oktatást

Az online oktatás több nehézséget is okozott a pedagógusok számára.

Sz. F.

Babcsány Lászlóné és Gyebnárné Laczkó Zsuzsanna videós oktató anyagokat állítanak össze

Forrás: NMH

Fotó: Sz.F.

Új tanítási módszereket kellett megismerni, alkalmazni – mondta el a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola két tanára, Babcsány Lászlóné és Gyebnárné Laczkó Zsuzsanna. Hozzátették, mindemellett pozitív hozadéka is volt a digitális tanításnak.

– Ebben az időszakban igazán együtt éreztünk a szülőkkel és a gyermekekkel is. Nemcsak kiadtuk a feladatokat, azokhoz videós háttéranyagot is készítettünk, ami nagymértékben megkönnyítette az otthoni tanulást – mondta Babcsány Lászlóné. Gyebnárné Laczkó Zsuzsanna hozzáfűzte, nem volt könnyű a kezdés, meg kellett tanulniuk a videókészítést, amire aztán az idő előrehaladtával egyre inkább ráéreztek.

A két tanárnő továbbgondolta a szülőknek és gyerekeknek szánt internetes tanítási segédleteket. Olyan kisfilmeket állítottak össze, amelyeket felraktak a videómegosztókra, s ezzel igyekeznek segítséget nyújtani a mindennapi tanulásban. Két témában készítenek anyagokat. Az egyikben a szülők visszajelzései alapján, a családon belüli neveléshez adnak tanácsokat.

Babcsány Lászlóné és Gyebnárné Laczkó Zsuzsanna videós oktató anyagokat állítanak össze
Fotó: Sz.F. / NMH

A sorozat másik része az alsó tagozatos kisdiákok iskolai tananyagához kapcsolódik. Eddig húsz kisfilm készült el, amelyek egy része a tananyagot ismerteti, a másik pedig gyakorló feladatokat tartalmaz. Munkájukkal az iskolába járó diákok mellett az egyéni tanulóknak, a külföldről hazatelepülő családoknak is nagy segítséget nyújtanak. A szülők részéről pozitív visszajelzéseket kapnak, s ez további filmek készítésére motiválja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában