közösségépítés

2021.11.10. 09:00

Tovább szélesítené a helyi közösségi életet

Korcsok Norbert könyvtáros ez év januárjától a varsányi közösségi ház vezetője.

Szenográdi Ferenc

Munkája a könyvtárosi és a közművelődési feladatok ellátását is magában foglalja. Ennek megfelelően részt vesz a rendezvények szervezésében. Nyáron például bekapcsolódott a Lepényfesztivál lebonyolításába.

Elmondta, jó érzéssel tapasztalta, hogy a korábbi szervező csapat számított a munkájára, s a közösség befogadta őt. Közben képezte is magát, részt vett a Nemzeti Művelődési Intézet foglalkoztatási és képzési programjában, ahol a könyvtárosi végzettsége mellé középfokú közművelődési szervező képesítést is szerzett.

– Szeretném tovább szélesíteni a helyi közösségi életet, s fontosnak tartom, hogy a fiatalokat minél szélesebb körben bevonjuk a település kulturális életébe – mondta Korcsok Norbert. Hozzátette, elsőként a társasjátékklub megszervezését tervezi, mert úgy gondolja, erre a programra szívesen eljönnek a fiatalok. Később további foglalkozásokat tervez. Elképzelései között szerepel például egy filmklub életre hívása, mert úgy érzi, erre is nagy igény mutatkozik a fiatalok részéről.

Jó kapcsolatot alakított ki az iskolával, óvodával és a gyermekházzal is. Hozzátette, hogy a legaktívabb közösségi életet a Varga Zoltán vezette Muskátli Hagyományőrző Csoport teremtette meg, ők szinte minden helyi rendezvényen fellépnek.

Korcsok Norbert úgy fogalmazott, jól érzi magát Varsányban, ahol befogadták az emberek. Kicsit más a feladata, mint korábbi munkahelyén, könyvtárosként most szélesebb körű, nagyobb kihívást jelentő feladatok várják.

– Örülök, hogy a település polgármestere, Kanyó Judit is segíti munkámat s támogatja az elképzeléseim megvalósítását – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában