útfelújítás

2021.11.29. 19:00

Több utat felújítottak, javítottak Nőtincsen

Az elmúlt időszakban a pályázati és önkormányzati forrásoknak köszönhetően több utat újíthattak fel Nőtincsen, illetve a település több részén kátyúzás is történt.

L. J.

– Több pályázati ciklus és sok egyeztetés áll mögöttünk, de végre a legkritikusabb szakaszok teljesen megújultak, és a falu többi részén a kátyúzás is megtörtént – mondta el portálunknak Hugyecz Ádám. A község polgármestere hozzátette: – A Magyar Falu Program 20 millió forintos támogatásával teljesen új aszfaltcsíkot és rendezett padkát kapott a Diófa út tó felőli része, a Bem utca nagy része és a Dózsa György utcára felvezető útszakasz. Önkormányzati finanszírozással az eddigi megtakarításokból nyolc utcában került sor javításra és kátyúzásra. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a főutat is felkészítette a télre, a járhatatlan részeket is javították. Emellett a község több helyszínén végeztek útjavítási munkálatokat­.

A polgármester arra kérte a lakosokat, hogy figyeljenek oda az utak állapotára, és lehetőleg az ingatlan területén belül parkoljanak. Ezenkívül tartsák be a kihelyezett sebesség- és súlyhatárokat. Ez utóbbiról hamarosan képviselő-testületi ülésen is határoznak majd.

– A következő ütemben ismét pályázatokat nyújtunk majd be annak érdekében, hogy a Madách utca járhatatlan szakaszát, az Arany János utcát – ennek esetleges meghosszabbítása a Diófa útig – és a Kossuth utca oldalsávját is felújíthassuk – mondta Hugyecz Ádám.

Ezek is érdekelhetik