szívszorító

2021.11.13. 08:44

Sokkban a nógrádi állatvédők: kiskutyát vertek agyon, a tesója is nagyon rosszul van

A félholtra vert kutyakölyköket állatvédők találták meg, csak az egyikük élte túl a súlyos sérüléseket.

K. K.

Forrás: San Lazaro Állatvédő Alapítvány Facebook

A San Lazaro Állatvédő Alapítvány csütörtökön a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán számolt be arról, hogy ismeretlen személy két öthónapos kutyakölyköt félholtra vert az egyik Nógrád megyei településen. Az esetet hatalmas felháborodás övezi, a bejegyzést azóta több százan megosztották.

A megkínzott, rossz állapotban lévő kutyákra az egyesület egyik tagja talált rá, aki azonnal állatorvoshoz szállította őket.

– Csütörtökön olyan szörnyűséggel kellett szembesülnünk, aminek nagyon sokáig a hatása alatt leszünk és lelkileg sem lesz könnyű feldolgozni. Ircsi és Pircsi azon kutyacsalád tagjai, akiket már hetek óta próbálunk befogni, de a bizalmatlanságuk és körülmények miatt, csak apró lépésekkel tudtunk haladni a cél felé. Már egészen közel jártunk, már csak egy hajszálnyira voltunk, csak egy ici-pici idő kellett volna, hogy meglegyenek. És jött a csütörtök, amikor is a szokásos napi etetésnél nem jöttek hozzám örülve, csóválva a hívó szóra. Keresve őket, már messziről láttam, hogy baj van. Fájdalommal teli kis testükkel egymás mellett feküdtek, mozdulni sem bírtak – számolt be az esetről Dallos Szilvia, a San Lazaro Állatvédő Alapítvány tagja.

Az állatvédők a két kiskutyával több rendelőben is jártak, ahol az orvosok megerősítették, hogy a két tüneményes jószág emberi brutalitás áldozata lett. Az állatorvosi diagnózis szerint mindkettőjüknek eltört a medencéje, egyiküknek pedig olyan súlyos belső sérülései voltak, hogy hiába az állatorvosok igyekezete, feladta a küzdelmet.

Az esetet túlélt tragikus sorsú kiskutyát az Ebremény Kutyavédő Egyesület vette gondozásba, ahol, ha felerősödött, új, szerető otthonra lelhet.

Letöltendő börtönbüntetés állatkínzásért

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta portálunknak: ha valakiről bebizonyosodik, hogy gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, akár három év szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában