divat

2021.11.13. 15:34

Smink, köröm, ruha: az őszies színek dominálnak a nógrádi nők körében

Sminkben, körömben és öltözködésben is az őszi színek uralják a divatot: népszerűek a piros, a barna, a zöld és a nude árnyalatai.

Nagy Orsolya

Domonkos Szilvia (képünkön) elmondta, hogy a hideg hatására a bőr irritáltabbá válik, fokozódik a faggyútermelés és a bőrszárazság is gyakoribb

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Az évszakok váltakozásával a trendek is változnak szűkebb hazánkban, legyen szó akár sminkről, körömről vagy öltözködésről.

Domonkos Szilvia salgótarjáni kozmetikusmester elmondta, hogy ősz elején egyre többen használtak rúzst, abból is az erőteljes árnyalatokat. Közkedveltek egyebek mellett a bogyós gyümölcsös színek, de a piros és annak árnyalatai is.

– A szemre is nagy hangsúlyt fektetnek. Népszerű a grafit, a méregzöld, a narancs, a kék, de a barna szín is. A nők továbbra is szeretik a műszempillát, a szemöldök esetében pedig a természetes és dús a nyerő. A vibráló színek uralják az idei szezont, a visszafogottság helyett a merészség van jelen – közölte Domonkos Szilvia.

Domonkos Szilvia (képünkön) elmondta, hogy a hideg hatására a bőr irritáltabbá válik, fokozódik a faggyútermelés és a bőrszárazság is gyakoribb | Fotó: H. M. / NMH

Hozzátette: ennek ellenére kedvelik a természetes vonalat is, így az egyszerű sminket is sokan választják. A mesterkozmetikus kitért az őszi-téli bőrápolási szokásokra is.

– Most van a regenerálás időszaka. A hideg hatására a bőr jóval irritáltabbá válik, pirosodásra hajlamos lesz, a kevesebb napfény miatt fokozódik a faggyútermelés, de a bőrszárazság is gyakori – hívta fel a figyelmet a szakember.

Mint mondta, fontos a hidratálás, a vitaminok és ásványi anyagok rendszeres fogyasztása. – A megfelelő arctisztítás is elengedhetetlen a hidegben. A vízbázisú krémek helyett pedig érdemes a zsírosabb fajtákat választani, de a bőr UV-védelméről és az ajkak ápolásáról is gondoskodni kell a hideg időben – emelte ki.

Egy Salgótarjánban dolgozó műkörömépítő, kéz- és lábápoló elárulta, hogy manapság már nem divat a hosszú köröm. A természetességet kedvelik a vendégek, így a rövidebb mandula és kocka formát választják leginkább. Emellett az ősz színei dominálnak a körmökön: közkedvelt a bordó, a piros árnyalatai, a nude színek, de a barna és sárga is. A minták tekintetében általában csak egy körmöt díszítenek, de a kövek és a csillogás még mindig trendi. Utóbbit az ünnepek közeledtével még azok a hölgyek is szeretik, akik egyébként az év többi napján visszafogottabb körmöt kérnek.

A szakemberek szerint a hidegben fontos a kéz- és lábápolás is. Ilyenkor érdemes zsírosabb krémeket választani és rendszeresen hidratálni.

A sportos öltözék egyre kelendőbb

Krizsanyikné Valéria, az egyik pásztói ruhaüzlet tulajdonosa elmondta: a vásárlók szeretik a barnát, a zöldet, a feketét és a púder színeket is. A karácsony közeledtével egyre többen választanak piros ruhadarabokat. Hozzátette: a hosszú ruhák népszerűek, de mellényeket is sokan vásárolnak. A kötött darabok közkedveltek, továbbá a sportos öltözékeket jobban keresték a vevők az elmúlt időszakban, mint az elegánsat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában