egyeztetés

2021.11.17. 20:28

Madách Imre ünnepléséről és festményekről is tárgyaltak Balassagyarmaton

Több témában is tárgyalt keddi látogatása alkalmával Csach Gábor polgármesterrel L. Simon László, a Magyar Nemzeti Galéria igazgatója.

H. H.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere továbbra is bízik a helyi összefogásban

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

A megbeszélések során elsőként a Madách Imre születésének kétszázadik évfordulójához kötődő városi rendezvénysorozat tervei kerültek elő. A híres drámaköltő jubileuma 2023 januárjában jön el, és több eseményt, kiállítást, egyéb programot szerveznek majd az Ipoly menti településen, amely az egész esztendőt átöleli majd.

Hasonlóképpen fontos teret foglalt az egyeztetésen az Aninger-ház hasznosításának lehetősége. A Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában álló, nevezetes épület kiválóan alkalmas kultúrtörténeti emlékhely kialakítására, amelyre ugyancsak komoly elképzeléseket fogalmazott meg az önkormányzat. A megvalósítás a Magyar Nemzeti Galériával közösen készülhet el.

A tárgyaláson beszéltek még a régi vármegyeháza dísztermének felújításáról és az ott régen függő történelmi témájú festmények visszaszerzéséről. Csach Gábor őszintén reméli, L. Simon László közreműködésével minden érintett területen előre tudnak lépni a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában