kreatív

2021.11.11. 13:00

Kreatív kezeknek köszönhető a siker

A varsányi varróműhely és a Portéka Bolt életre hívója Kanyó Judit, a község polgármestere.

Sz. F.

A két különböző, de a valóságban nagyon is összetartozó létesítmény évek óta bizonyította és bizonyítja létjogosult­ságát.

Az alapötlet az, hogy a varróműhelyben előállított termékek sokfélesége a Portéka Boltban megvásárolható. A kis „iker létesítmény” vezetője lassan már tíz éve Pifkáné Szép Bernadett. A varrónői képesítéssel rendelkező, ügyes kezű, szakmáját szerető hölgy igen sokféle munkadarabot tervezett már és el is készíti azokat.

Így ősz tájékán, a lekvárbefőzések alkalmával keresett cikk például a háromrekeszes díszített szütyő. Az ajándékozó például akár három üveg lekvárt is el tud benne helyezni. A díszes kis hátizsákok főleg a gyermekek körében népszerűek, s ahogy elkészülnek, már vevőre is találtak. A termékek sokaságát hosszan lehetne sorolni, közös jellemzőjük, hogy általában palóc motívumokkal, a levendulavirág lenyomatával díszítik őket. A hímzéseket Pifkáné Szép Bernadett kolléganője, Kuszi László­né végzi, aki megrendelésre is készít árukat. A kis műhely jól felszerelt, van benne egy korszerű távol-keleti ipari varrógép, valamint egy hasonló márkájú elszegőgép is, plusz egy modern vasalókészlet.

Az ügyes kezeknek köszönhetően a Portéka Bolt polcain ott sorakoznak a különböző termékek, amelyek között szívesen válogatnak a vásárlók. Ahogy azt Pifkáné Szép Bernadett mondta, a vásárlókörük igen széles, a varsányiak mellett a környéken lakók és a turisták is gyakran felkeresik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában