elismerés

2021.11.06. 12:12

Kitüntetést vehetett át Drégelypalánk önkormányzata

A település önkormányzata a napokban vehette át az Energiahatékony Önkormányzat díját az Országház felsőházi termében.

L. J.

– Az energiaellátás biztonsága, környezetünk védelme és az energiára fordított költségek csökkentése mindannyiunk érdeke. A tudatos, hatékony energiafelhasználás kiemelt stratégiai cél mind Magyarországon, mind az Európai Unióban – mondta Rigó Dávid.

A község polgármestere hozzátette: – A köztársasági elnök fővédnökségével, az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsa védnökségével és a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által működtetett Virtuális Erőmű Program tanúsítja, hogy Drégelypalánk önkormányzata elnyerte az Energiahatékony Önkormányzat díját. Az akkreditáció érvényessége egy év.

Rigó Dávid polgármester (b) az Országház felső termében vehette át az elismerést
Beküldött fotó

A polgármester kifejtette, hogy a díjat azzal érdemelték ki, hogy az összes önkormányzati fenntartású épületen nyílászárócserét és hőszigetelést végeztek, valamint napelemes rendszereket alakítottak ki pályázati forrásból. Továbbá a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert támogatásnak köszönhetően korszerűsítették a község csapadékvíz-elvezető rendszerét, amelynek részeként záportározót is létesítettek.

– Úgy vélem, hogy ez igen fontos elismerése településünknek, hiszen megerősíti, hogy jó irányba haladunk. Így a terveink között továbbra is szerepel az energetikai hatékonyság szem előtt tartása. A Magyar Falu Programban már elnyertünk egy támogatást, amelyből az önkormányzat főépületének világítását LED-es lámpatestekre cseréljük, és a vezetékeket is korszerűsíteni fogjuk. Továbbá a hamarosan induló Top Plusz keretében, az óvoda épületére szeretnénk hőszivattyús rendszer kiépítésére pályázni – mondta Rigó Dávid.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában