nyugdíj

2021.11.24. 13:50

Jól jött a prémium a nógrádi nyugdíjasoknak

Minden eddiginél nagyobb, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kaptak idén a szépkorúak. A nógrádi nyugdíjasokhoz is csengetett a postás az elmúlt hetekben, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogyan fogadták az összeget.

Gubányi Patrik

Budapest 2021.11.12. postás, nyugdíj foto: Kallus György/Világgazdaság

Forrás: MW

Fotó: Illusztráció

Mint arról már beszámoltunk, a nyugdíjasok többsége már megkapta a nyugdíjprémiumot, amely idén minden eddiginél nagyobb összeget, 80 ezer forintot jelent – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin emlékeztetett: a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően negyedik alkalommal kapnak a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők prémiumot. Idén az összes, 2,5 millió érintett a maximális 80 ezer forintot kapja meg, így ez összességében 200 milliárd forintos támogatást jelent. A miniszter úgy fogalmazott: a kormány továbbra is azért dolgozik, hogy a magyar gazdaság erős legyen, és ebből minél többet érezhessenek a nyugdíjasok is.

Az idei egyébként már a negyedik év, amikor az idősek nyugdíjprémiumot kapnak, erről a Fidesz szóvivője beszélt a minap. Horváth László kiemelte: fontos tudni, hogy a nyugdíjprémium nem jár automatikusan, az ahhoz szükséges pénzt a gazdasági növekedés teremti meg. Ha nincs gazdasági növekedés, nincs nyugdíjprémium sem. Hozzátette: amióta a Fidesz-KDNP kormányoz, folyamatos a gazdasági növekedés, és annak mértéke egyre magasabb, így évről évre egyre nagyobb összegű nyugdíjprémiumot lehet fizetni.

A maximális összegű kifizetés kapcsán utánajártunk, hogy miként fogadták a Nógrád megyei nyugdíjasok a prémiumot.

– Nagyon örültem az összegnek! Az ünnepek közeledtével kinek ne jönne jól nyolcvanezer forint? Nyugalmazott zenetanárként ezt az összeget kottákra, zenékre, valamint az ünnepekre fogom fordítani – mondta el portálunknak Árvai Violetta.

Egy másik nógrádi nyugdíjas olvasónk, Vincze Attila is a karácsonyt említette, amikor az összeggel kapcsolatos terveiről érdeklődtünk.

– A plusz pénz mindig jó, tud az emberhez mihez nyúlni, és kicsit talán bátrabban is merünk költeni. A juttatás nagy részét a gyermekeimre és az unokáimra fogom költeni, na, meg persze a karácsonyi előkészületekre. Jövőre a 13. havi nyugdíj is sokunk segítségére lesz, hiszen ha érkezik egy kicsit több pénz, akkor jobban félre tudunk tenni, és lesz mihez nyúlni – nyilatkozta Vincze Attila.

Az általa említett 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban a minap derült ki, hogy annak teljes összegét kifizeti a kormány jövő februárban. Novák Katalin ennek kapcsán úgy fogalmazott: a kormány ezzel a gesztussal is az idősek iránt érzett megbecsülését szeretné kifejezni. Az érintettek körébe a korkedvezményes nyugdíjasok, az özvegyi nyugdíjban, a rokkantsági vagy árvaellátásban részesülők is beletartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában