Egyre többen veszik fel a koronavírus elleni védőoltást Szécsényben

Elengedhetetlen, hogy minél többen beoltassák magukat a Covid-betegség ­ellen. A város egészségügyi centrumába folyamatosan­ érkeznek az emberek. Dr. Barrak Ahmad rengeteg jelentkezőt beoltott már a vakcinával, ami az egyetlen lehetséges védekezés a súlyos kimenetelű szövődmények ellen.

Szenográdi Ferenc

Dr. Barrak Ahmad igazgató főorvos adja be az oltást a jelentkezőknek

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Mindennap fogadják az oltásra érkezőket a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum Járóbeteg Szakrendelő Intézetében található oltásponton. Nincs szükség regisztrációra, aki kéri az oltást, a vizsgálat után azonnal megkaphatja.

Az emberek szinte mindennap sorban állnak a rendelőben, hogy mihamarabb megkapják a védőoltást. Az oltásra érkezők kitöltik a szükséges nyomtatványokat, s válaszolnak­ az egészségi állapotukra­ vonatkozó kérdésekre. Ha nincs semmi baj, mindent rendben találnak, akkor ­mehetnek az oltásra. Azonban előtte a rendelő asszisztensei megmérik a jelentkezők vérnyomását, testhőmérsékletét, a véroxigénszintjét.

Dr. Barrak Ahmad igazgató főorvos adja be az oltást a jelentkezőknek
Fotó: Sz. F. / NMH

Az egészségügyi centrum igazgató főorvosa, dr. Barrak Ahmad adja be az oltást. ­Ezután, némi várakozási idő után, az illető megkapja az ­oltásról szóló tanúsítványt is. Főként Szécsényből és a város térségéből érkeznek az ­oltásra, de volt itt már oltakozó megyénk más településeiről, sőt az ország egyéb részeiről is.

– Szükség van a harmadik oltásra. Egyre inkább azok is felismerik a vakcina fontosságát, akik eddig nem oltatták be magukat. Az oltásra érkezők között vannak jó néhányan, akik már a harmadik oltásra várnak, de olyanok is akadnak, akik most kapják meg az elsőt vagy a másodikat – mondta dr. Barrak Ahmad igazgató főorvos.

Hangsúlyozta, hogy azoknál a Coviddal fertőzött személyeknél, akik nem kapják meg az oltást, több mint tíz százalékkal magasabb a veszélye annak, hogy maradandó egészségügyi károsodást szenvedjenek, vagy elhalálozzanak. Az oltásban nem halt bele senki, de a Covid-fertőzésbe igen.

Az igazgató főorvos mindenkit arra biztat, hogy éljen az oltás lehetőségével, mert az életeket ment. Hozzátette, köszönettel tartoznak a kormánynak, hogy biztosítja az emberek számára az oltóanyagot. Örül, hogy egyre többen felismerik annak fontosságát, s rádöbbennek arra, hogy az oltás életet ment. Kifejtette, hogy akik megkapták a védőoltást, azokkal is előfordulhat, hogy megbetegszenek, de a kór lefolyása enyhébb lesz. Ezért is biztat mindenkit arra, hogy jelentkezzenek a háziorvosoknál, és vegyék igénybe az influenza elleni oltást is. Bizonyos mennyiségben nekik is rendelkezésre áll ez az oltóanyag, így akik kérik, azok ezt is megkaphatják.

Kiss Csaba két tizenéves gyermekével érkezett a második oltásra Szécsényfelfaluból. Azt mondta, a felesége már korábban megkapta a vakcinát, most rajtuk van a sor. Úgy vélte, elengedhetetlen, hogy minél többen megkapják a védőoltást.

Az egészségügyi centrum oltópontján november 22-től mindennap, szombaton és vasárnap is, reggel héttől este hét óráig fogadják az oltásra érkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában