revizorok

2021.10.12. 10:54

Vizsgálódik a NAV a nógrádi éttermekben

Ezen a héten még négy járásban tervez helyszíni ellenőrzéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága. A revizorok az éttermekben vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a számla- és nyugtaadást – tették közzé az internetes felületen.

G. K.

Forrás: Pixabay

Hétfőn Pásztó környékén végeztek ellenőrzéseket, kedden pedig a Szécsényi járás területén bukkanhatnak fel a revizorok. Október 13-án, szerdán a Salgótarjáni, csütörtökön a Balassagyarmati, pénteken pedig a Bátonyterenyei járásban folytatják majd a vizsgálódást a szakemberek.

Az ellenőrzések során az adóhatóság munkatársai megnézik az online pénztárgép használatának a szabályszerűségét, a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetve a megfelelő áfakulcs használatát. A revizorok a hét minden napján, a megye többi településein is vizsgálódhatnak az éttermekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában