Pásztó

2021.10.20. 11:00

Pályázatot hirdettek a Kádár-korszakról

Pályázatot hirdet Hatásokk címmel a Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium – közölte az intézmény közösségi oldalán. A november 8–12. között megrendezendő témahétre, amely majd ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, 11–12. évfolyamosok jelentkezhetnek.

N. O.

A pályázati felhívás címe a Kádár-korszak második felére, a szovjet jelenlétre, a szocializmus bomlási folyamatára, az orosz megszállás megszűnésének körülményeire vonatkozik. Vagyis arra az időszakra, amikor az ország lényegében sokkhatás alatt állt.

A jelentkező tanulóktól fotókat, tablókat, illetve prezentációt várnak. Egy-egy pályamunkát akár ketten is beadhatnak.

A pályázatban részt vevők több téma közül is válogathatnak, így például a szovjet emlékművek sorsa, utcanevek a diktatúra idején, viccek a Kádár-korból, kitüntetések, mindennapok világa, emblematikus filmek, szovjet csapatkivonás, mozgalmi dalok szövegei, valamint feliratok, plakátok a rendszerváltás korából. A tanulók a szaktanároknál jelentkezhetnek egészen no­vember 3-ig, szerdáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában