derűre ború

2021.10.06. 08:22

Megyénket is letarolja az ősz: lehűlés és eső vet véget a napsütésnek

Egy időre búcsút inthetünk a napsütésnek, szerdától jelentősen lehűl az idő.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Idén későn jött, de szerdától tartósan is berobban az igazi őszies időjárás Nógrád megyébe. A napokban érdemes lesz rétegesen öltözni és jobb, ha az esernyőt is magunknál tartjuk.

A köpönyeg.hu előrejelzése alapján szerdán egyre többfelé várható eső, zápor, délnyugaton zivatar is kitörhet. A Dunántúlon és a középső tájakon kiadós mennyiségű eső eshet. Az északkeleti tájakon csak szórványosan lesz csapadék. A hőmérséklet 11-15 fok között alakul, de van, ahol 20 fok is lehet.

Összességében szerda éjfélig a lehullott csapadék mennyisége többfelé meghaladhatja a 20 millimétert. Az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt citromsárga figyelmeztetést adott ki szerdára Nógrád megyére. Az előrejelzések alapján csapadéknak legkisebb esélye az északkeleti határ közelében van, arrafelé előfordulhatnak akár csapadékmentes területek is. A csapadéktevékenység a szerda éjféli órákra sem szűnik meg, különösen a délnyugati országrészben további jelentős mennyiségű eső várható a következő napokban is.

Fotó: met.hu

Szerdán kettősfronti hatás érvényesül. A változékony időjárás különösen a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. A légköri változásokra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, teljesítőképesség-csökkenés, koncentrálási nehézség és ingerlékenység, ami a balesetveszélyt jelentősen megnöveli. Az arra érzékenyeknél migrén is felléphet, valamint a krónikus betegségben szenvedők panaszai is felerősödnek. A lehűlés miatt ízületi panaszok jelentkezhetnek, a korábbi műtétek és törések helyei fájdalmasak lehetnek – figyelmeztet a köpönyeg.hu.

Fotó: met.hu

Az előrejelzések szerint, a hét további részében is folytatódik a csapadékos időjárás. Csütörtökön szintén borult, szürke őszi időre van kilátás, sokfelé kiadós esővel, záporesővel. Emellett párás, foltokban ködös levegőre számíthatunk. A hőmérséklet 11 és 20 fok között változik. Az északkeleti szél megélénkülhet.

Péntekre is velünk marad a borús, csapadékos idő. Ugyan már kisebb mennyiségben, de még mindig több helyen ered el az eső. Délután észak, északkelet felől csökkenhet valamelyest a felhőzet. A hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul, az északkeleti szél élénk marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában