különleges ünnep

2021.09.12. 19:03

Osztály vigyázz! – Ötven évvel ezelőtt ballagtak el a tarjáni öregdiákok

Jubileumi, ötvenedik osztálytalálkozójukat tartották a közelmúltban a salgótarjáni 211. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet 1970-ben végzett faipari és fodrász osztály egykori tanulói. A találkozót megható pillanatok kísérték.

K. K.

Már a következő osztálytalálkozót is eltervezték a 211. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet öregdiákjai

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Húsz esztendő kihagyás után, huszonkét egykori osztálytárs ülte körbe az asztalt a minap a Somosi Fogadóban, hogy megünnepeljék fél évszázados ballagási évfordulójukat.

1970-ben 37-en lépték át utoljára a 211. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet küszöbét és úgy váltak el, hogy megfogadták, tartják a kapcsolatot, nem feledkeznek meg egymásról. Azóta ötven embert formáló esztendőt tudhatnak a hátuk mögött, mára mindannyian nyugdíjasok, nagyszülők, dédszülők.

Nagy feladatot vállaltak magukra a szervezők, Fülöpné Magdika és Bogár János, akik még az internetet is segítségül hívták, hogy megtalálják volt osztálytársaikat. Habár szétszóródtak a nagyvilágban, meghívásukra sokan eljöttek, még Miskolcról és Szigetszentmiklósról is, de olyan is akadt, aki online csatlakozott.

Már a következő osztálytalálkozót is eltervezték a 211. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet öregdiákjai | Fotó: L. B. / NMH

– Osztály vigyázz! Az osztály létszáma 37 fő, ebből 22-en vannak jelen, igazoltan hiányzik 10 fő, 5 diáktársunkat pedig nem sikerült megtalálnunk – kezdte a jelentését, Bogár János, mint „hetes”, majd tolmácsolta szeretett osztályfőnökük, Sirkóné Magdika köszöntőjét, aki sajnos betegsége miatt nem tudott jelen lenni az összejövetelen. Ezt követően a részt vevők megemlékeztek elhunyt társaikról, tanáraikról, az elmúlt diákévekről, majd mindenki beszámolt az élete alakulásól, a munkáról, a családról.

Utoljára a 30 éves jubileumon, a Karancs Szállóban találkoztak
Fotó: Beküldött

Az osztálytalálkozó az előzőhöz hasonlóan jó hangulatban telt el. A szervezők nagyon örültek, hogy ilyen sokan eljöttek, így abban is megegyezésre jutottak, hogy ezen túl sűrűbben fognak találkozni.

Kapcsolódó:

https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-karancs-szalloban-talalkoztak-utoljara-most-a-neten-keresik-egymast-a-tarjani-oregdiakok-4172051/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában