készülődés

2021.09.06. 08:36

Már készülnek az őszre: folytatják a népszerű foglalkozásokat a Pásztói Múzeumban

Számos tervvel vágnak neki az ősznek a városi múzeumban. Dr. Hír János, az intézmény igazgatója portálunknak elmondta, hogy elsősorban múzeumpedagó­giai foglalkozásokat szeretnének tartani az iskolásoknak továbbra is, amely a nemrégiben nyílt Dargay Attila kiállításhoz kapcsolódik.

N. O.

Bíznak benne, hogy idén nyitva tarthatnak

Forrás: NMH

Fotó: Archív

A tárlat a híres rajzfilmrendező és képregényrajzoló munkásságát bemutatandó olyan híres meséket elevenít fel, mint például a Szaffi, vagy a Vuk. A Pásztói múzeumban egyébként a kiállítások és a foglalkozások is népszerűek. Utóbbival kapcsolatban korábban az igazgató úgy fogalmazott, fontosnak tartja, hogy élményszerű keretek között mutassák be a gyerekeknek azokat az értékeket, amelyek a városhoz kötődnek, valamint szeretnék, ha a környék természeti értékeit is minél behatóbban megismernék a fiatalok.

Dr. Hír János arra is kitért, hogy hamarosan egy őslénytani vándorgyűlésen vesz részt, amelynek során előadást is tart majd a témában. Mint mondta, a múzeumnak a szakmai és tudományos munkában is jelen kell lennie, éppen ezért fontos, hogy időnként ehhez hasonló konferenciákon is megjelenjenek. A tervek között szerepel továbbá, hogy városi projektben is részt vesz majd az intézmény, így például a Varázsvölggyel kapcsolatos feladatokban, amelynek beruházása jelenleg folyamatban van. A közeljövőben pedig várhatóan kisebb fejlesztéseket eszközölnek még a városi múzeumban.

Bíznak benne, hogy idén nyitva tarthatnak
Fotó: Archív / NMH

Az intézményvezető azt is elárulta, hogy mindenképpen szeretnék megújítani a még 2004-ben Fűtől fáig címmel megnyitott tárlatukat. A környék botanikai értékeit bemutató kiállítás fejlesztéséhez azonban további támogatásokra volna szükségük. Amennyiben lehetőségük nyílik, pályázatot fognak benyújtani rá.

Dr. Hír János továbbá bízik abban, hogy az intézménynek idén ősszel nem kell bezárni a kapuit a pandémia miatt és a vírusjárvány közelgő negyedik hulláma kevésbé viseli majd meg a kulturális életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában