fesztivál

2021.08.03. 14:13

Idén is felvonulnak Szurdokpüspöki legszebb libái

Idén augusztus 14-én, szombaton rendezik meg a nagy hagyománynak örvendő libafesztivált a településen, amely Kelet-Nógrád egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye. Pintér Miklós Ervin polgármester portálunknak elmondta, hogy számos programmal kedveskednek majd a látogatóknak.

Nagy Orsolya

Szépségversenyen vonulnak fel a szárnyasok Archív fotó: NMH

Fotó: Balazs Ladoczki

– Szentmisével kezdjük a napot, majd a nemrégiben elkészült turisztikai bemutatóteremben nyílik Szent Korona-kiállítás az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége által. Később hagyományőrző műsorokkal kedveskedünk az érdeklődőknek, amely után, mint minden évben, így most is libaszépségverseny következik. A program során felvonulnak a település legszebb szárnyas jószágai. A délutáni órákban gyermekműsorok lesznek, de színpadra lép Sihell Vanessza, Dudás András, valamint Homonyik Sándor is. Az este jó hangulatáról pedig DJ Kovács Nagyember László gondoskodik majd – közölte a polgármester.

Hozzátette: lehetőség nyílik különböző szabadidős és sporttevékenységekre is, például trambulinozni, asztaliteniszezni, csocsózni, de akár lézerharcolni is. Ráadásul a gasztronómia szerelmesei a legízletesebb libás finomságokat is megkóstolhatják. Ezen túlmenően különféle gyermekfoglalkozásokkal is várják a csemetéket.

Szépségversenyen vonulnak fel a szárnyasok
Archív fotó: NMH

A település vezetője arra is kitért, hogy a programok egyike során tárlatot is tartanak majd a lakosság szabadidős tevékenységeiből és hobbijaiból, amelynek a helyi általános iskola tornaterme ad otthont. A felhívás már megtalálható az önkormányzat közösségi oldalán is, miszerint várnak minden olyan alkotást, amely saját kézzel készült. Ez lehet akár festmény, rajz, de bármilyen kézműves produktum is. Az elkészült műveket a helyi könyvtárban adhatják le a jelentkezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában