ellenőrzési akció

2021.08.06. 07:20

Ellepték a rendőrök a salgótarjáni szórakozóhelyeket, ötven embert igazoltattak

A fiatalok által kedvelt szórakozóhelyeket vették célba a közelmúltban szűkebb hazánk rendőrei, akik mellé más szervezetek szakemberei is csatlakoztak. Az ellenőrzés célja az volt, hogy biztonságosabbá tegyék a bulizókkal teli helyszíneket.

Gulyás Edina

A szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy megelőzzék a bajt

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság szervezte meg a közelmúltban azt az ellenőrzési akciót, amelyhez az egyenruhások mellett több szervezet szakemberei is csatlakoztak. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság salgótarjáni kirendeltsége, a Nemzeti Adó és Vámhivatal Nógrád Megyei igazgatósága, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja család- és gyermekjóléti szolgálatának munkatársai, valamint a közterület-felügyelet dolgozói is részt vettek a megyeszékhely belterületén tartott fokozott revízióban.

– Az akció célja az volt, hogy annak hatására biztonságosabban tölthessék az időt a gyermek- és fiatalkorúak a salgótarjáni szórakozóhelyeken, valamint azok környékén – tájékoztatott Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzátéve: – Az ellenőrzésben részt vevők a fiatalok által kedvelt szórakozóhelyeket, italboltokat keresték fel, ahol különböző szakhatósági ellenőrzéseket hajtottak végre.

A szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy megelőzzék a bajt
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Mint mondta, a rendőrök a társhatóságokkal együtt Salgótarján belvárosában napi 24 órában és a hétvégeken is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy megelőzzék a gyermekek és a fiatalkorúak bűnelkövetővé vagy áldozattá válását. Az akció során a rendőrök egyfelől az ellenőrök munkáját biztosították, másfelől a szórakozóhelyek és a környezetük közrendjének fenntartására is ügyeltek. Az egyenruhások több mint ötven főt igazoltattak: többeket helyszíni bírsággal is sújtottak.

Simon Bálint: – Jelenleg a fővárosban végzem a felsőfokú tanulmányaimat, ott minden héten van lehetőség a bulizásra. A barátaim és ismerőseim körében nem jellemző a drogok használata, azonban a jó hangulat érdekében néhány pohár alkoholos ital elfogy az este során. Salgótarjánban nem járok szórakozni, Egerben és Budapesten szoktam bulizni.

Danyi Ramóna: – A faluban, ahol lakok, nincs szórakozási lehetőség, a barátaimmal Salgótarján egyetlen diszkójába szoktunk alkalmanként ellátogatni. Sajnos a megyeszékhelyen sincs más olyan hely, ahol pénteken és szombaton bulizni lehetne. Láttam már olyan fiatalt, aki drogot használt az este során, azonban én még nem próbáltam ki, nem is akarom.

Susán Andrásné: – Az én generációmnak még több lehetősége volt arra, hogy hétvégente kikapcsolódjon. Akkor még nyugodt és biztonságos körülmények között tehettük azt meg. A 18 éves unokám nem jár bulizni, a megyeszékhelyen nincs megfelelő szórakozóhely. Így legalább nem aggódunk érte, hiszen sok rosszat lehet hallani manapság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában