interjú

2021.08.23. 20:03

Csonka Pici elárulta portálunknak: így élte meg a járványt hipochonderként

Csonka András színművész a napokban fergeteges koncertet adott a nógrádi megyeszékhelyen. Színpadra lépése előtt a portálunknak a terveiről, a hipochondriáról, a világjárványról, de a közösségi médiában való szereplésről is nyilatkozott.

Nagy Orsolya

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

– Úgy tudom, korábban is járt már Nógrád megyében. Milyen benyomásokat keltett önben e táj?

– Nem jártam annyit, amennyit szerettem volna. A művelődési központban is voltam már többször színházi előadáson, de már forgatáson is jártam itt. Nagyon szép fekvése van a városnak, azt hiszem, hogy többször el kellene jönnöm.

– Rendszeresen oszt meg tartalmakat a közösségi médiában is. Fontosnak tartja a követők visszajelzését?

– Sosem értették a barátaim, hogy miért kezelem ezt ennyire intenzíven. Amikor meghalt az édesanyám, akkor elképesztő és hihetetlen energiákat adott, hogy teljesen ismeretlen emberek milyen mély és gondolatgazdag, valamint megerősítő leveleket írtak nekem. Ez fontos volt számomra. Nekem ez jó játék is egyben. Én kezelem a felületemet, de nem értek hozzá annyira, mint a mai fiatalok. A fiatal generáció azon tagjai, akik például a TikTokon mozognak sokat, nem nagyon néznek már televíziót, s ha kapcsolatba akarok velük kerülni, akkor nekem kell fellépnem azokra a platformokra, ahol ők is jelen vannak. Ez lényeges, hiszen lehet, ha ott látnak, akkor színházba is eljönnek, így már egy jót cselekedtem is.

A színész közvetlenségével megnyeri a közönséget
Fotó: L. B. / NMH

– Többször nyilatkozta már, hogy hipochondernek tartja magát. Hogyan élte meg a világjárványt?

– Ugyanúgy megviselt, mint mindenki mást. Hipochonderként az első hullámot azzal a tudattal vészeltem át, hogy ez bárkit érinthet, egymást kell erősítenünk. Ugyanakkor, ha csak én vagyok bajban, akkor az játszódik le bennem, hogy mi lesz majd velem. Sajnos, az elmúlt időszakban mindenki bajban volt. Sosem volt még ilyen az életünkben, hogy otthon maradtunk, nem volt munka, és ez rendkívüli és nehéz helyzet volt. Elkezdtem videókat gyártani otthon, minden este jelentkeztem egy élő adással a Facebook-oldalamon. Azt gondoltam, ha már nincs színház, akkor majd én rögtönzök egyet a követőimnek. Szerencsére nagyon szerették a posztokat. A harmadik hullám már idegesített, türelmetlen voltam. Szeretném, ha a nézők bátran jönnének vissza a színházba, s nem kellene a vírus miatt rettegniük a nézőtéren. Remélem, hamarosan lezárhatjuk ezt a témát és folytathatjuk az életünket. Bár még a vírus mindig itt köröz, de talán már látszik a kiút...

– Nemrégiben Kasza Tibor is nyilatkozott portálunknak, egyebek mellett a Szerencsekerékről, amely vetélkedőnek ön is a vendége volt már. Szívesen tesz eleget efféle felkéréseknek?

– Igen, miért is ne?! Ma e műsorok népszerűek. Ráadásul a Szerencsekerék nagy múltra tekint vissza, s szerintem Tibi nagyon jó házigazdája. Az egyik adásban én is szerepeltem: boldogan mentem, de vidáman is távoztam.

Bőven van még terve az idei évre

Csonka András érdeklődésünkre elmondta, hogy számos célkitűzéssel vág neki az ősznek. – Elég sűrű lesz a szeptember, de éppen eleget pihentünk már. Fontos, hogy most ez a szakma is egy kicsit megrázza magát – közölte a színművész. Hozzátette: egyebek mellett musicalre készül, de beindul a színházi évad és a reggeli műsor a LifeTV csatornán is. A műsorvezetőként is bizonyító színész reméli, hogy sokan velük ébrednek majd. Ezenkívül egy forgatás is lesz az ősszel, de ennek részletei még egyelőre titkosak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában