különleges küldetés

2021.08.03. 19:45

A Karancs Szállóban találkoztak utoljára, most a neten keresik egymást a tarjáni öregdiákok

A 211. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet öregdiákjai az internetet hívták segítségül, hogy megtalálják rég nem látott osztálytársaikat.

Nool

Utoljára a 30 éves jubileumon, a Karancs Szállóban találkoztak

Forrás: Beküldött

A Facebookon lettünk figyelmesek egy nosztalgikus hangulatú fotóra, amelyen a 211. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet 1970-ben végzett faipari és fodrász osztály végzősei harmincadik jubileumi összejövetelükön láthatók. Húsz év kihagyás után az egykori osztálytársak elhatározták, hogy ismét összegyűlnek. A találkozás apropóját pedig egy különleges alkalom adja, ötven éve ballagott az osztály.

A fénykép elkészülte óta közel húsz év telt el, azóta nem találkoztak, van, akiről évek óta semmilyen információjuk nincs. Persze fél évszázad után nem is olyan könnyű felidézni, főleg nem megtalálni a rég nem látott osztálytársakat. Ebben a nehéz helyzetben volt Fülöp Magdolna is, aki az internetet hívta segítségül a kereséshez.

– Ötven éve annak, hogy befejeztük szakiskolai tanulmányainkat, aztán szétszóródtunk a nagyvilágban. Utolsó találkozásunkat a harmincadik jubileumra 2000-ben a Karancs Szállóban tartottuk, azóta nem láttuk egymást, de úgy váltunk el egymástól, hogy még találkozni fogunk – mesélte portálunknak Fülöpné Magdi, aki egy újabb összejövetel reményében fordult a közösségi médiához.

Utoljára a Karancs Szállóban találkoztak egymással
Fotó: Beküldött

Hozzátette, hogy a harmincfős osztályból többen tartják egymással a kapcsolatot, de van, akiről évtizedek óta nem hallottak és sajnos olyanok is, akik már csak lélekben lehetnek velük.

Fülöpné Magdi az is elárulta, hogy az őszi osztálytalálkozóra nagy örömükre egykori osztályfőnökük és matematika tanáruk, Sirkóné Magdika is elfogadta a meghívásukat.

Hozzátette: azt reméli, hogy az egykori osztálytársak vagy hozzátartozóik, ismerőseik is felfigyelnek az üzenetre és sikerül megtalálniuk egymást, hogy szeptemberben újra élhessék régi emlékeiket.

A keresett személyek és utolsó ismert lakóhelyeik

Pásztor Sándorné Nagyfalusi Erzsébet, Hatvan, előtte Bátonyterenye, Kovács Sándorné Papp Erzsébet, Miskolc (Pétervásárán született), Lackó János Nagyoroszi, Vicián Ferenc Érsekvadkert, Brezács László Bátonyterenye, Hegyaljai László Nagylóc, Kelemen Sándor Bátonyterenye, Trubiánszki János Salgótarján (Gorkij lakótelep), Fehér István Tar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában