büntetés

2021.07.27. 16:42

Voltak intő jelei a tragédiának: kapott már munkavédelmi bírságot a terenyei üzem

Amint arról már portálunk is beszámolt, munkahelyi balesetben meghalt egy férfi múlt szerdán Bátonyterenyén.

F. O.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A középkorú dolgozó egy esztergagépbe szorult be a fémszerkezeteket gyártó üzemben, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

– A súlyos munkabalesetek kivizsgálása a rendőrséggel közösen történik – közölte portálunk érdeklődésére Tamási Ildikó, a kormányhivatal foglalkoztatási, munkaügyi és munkavédelmi főosztályának vezetője. – A Nógrád Megyei Kormányhivatal a bátonyterenyei balesetnél már aznap megkezdte a munkavédelmi helyszíni ellenőrzést. Munkatársaink a korábbi években többször is ellenőrizték az adott munkáltatót, ezek eredményeként jelentős összegű munkavédelmi bírság kiszabása mellett további intézkedésekre is sor került – mondta a főosztály vezetője.

Tamási Ildikó arra is kitért, hogy a hatóság halálos vagy súlyos kimenetelű munkabaleseteknél minden esetben munkavédelmi bírság kiszabásával szankcionálja a szabályokat be nem tartó foglalkoztatót. Egyéb esetekben a hiányosság súlyosságától függően figyelmeztetés, illetve, ha az indokolt, munkavédelmi bírság kiszabása is alkalmazható.

A meghatározott országos ellenőrzési terv mellett a balesetek kivizsgálása elsőrendű, folyamatosak a szúrópróbaszerű ellenőrzések, emellett évente végeznek előre bejelentett ellenőrzést a kiemelt munkáltatóknál.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában