záróprogram

2021.07.16. 17:00

Tízállomásos próba várt az iskolásokra a bátonyi rendőrségi tábor végén

Véget ért a Biztonságos Vakációért Hét bűn- és baleset-megelőzési rendőrségi tábor. A Mátraterenyén tartott program zárásaként pénteken egy tízállomásos tudáspróbán mutathatták be a gyerekek, mit tanultak az előző napokban.

V. E.

Mátraterenye. Biztonságos vakációért hét, bűn és baleset megelőzési tábor 20210716 Hegedűs Márk NMH

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Gergely Annamária rendőr százados, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság városi baleset-megelőzési bizottságának titkára elmondta: a Magyar Vöröskereszt, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai, illetve az Eger Erdő Zrt. kollégái is feladatokkal készültek a gyerekeknek.

– Az állomások témái között szerepelt a mentálhigiéné, az elsősegélynyújtás, az erdőjárás szabályai, a bűnmegelőzés, vagy épp a KRESZ ismerete. A gyerekek ügyesen teljesítettek a próbatételen, ami után mindenki ajándékkal térhetett haza – mondta Gergely Annamária, aki azt is hozzátette: a tábor utolsó napján tevékenységükről beszéltek az iskolásoknak az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, illetve bemutatót tartottak a pétervásárai hivatásos tűzoltók is, amelyből természetesen nem hiányozhatott a hideg vizes locsolás sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában