romlik a városkép

2021.07.30. 17:20

Szemetelés, parkolás és hiányos házszámok jelentenek gondot Rétságon

Együttműködésre hívta fel a lakosság figyelmét csütörtöki közleményében Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere.

Nool

Rétság 2020.03.21. Kihalt Rétság Teknős Dominik

Forrás: NMH/Archív

Fotó: T. D.

A szemetelés állandó gondot jelent a város területén, annak ellenére is, hogy a közmunkások napi munkaidejének nagy részét a hulladékgyűjtés teszi ki. A legproblémásabb területek közé tartozik a Nagy-parkoló tér, ahol javarészt az átutazók szórják szét a szemetet – olvasható Mezőfi Zoltán, polgármester közleményében.

A városvezető hozzáteszi, hogy a városközpontban, jellemzően a művelődési ház és a Hunyadi liget területén leginkább a rétsági lakosoknak róható fel a szemetelés, ámbár található hulladékgyűjtő a környéken.

A tisztaság kapcsán a város első embere az ingatlantulajdonosok figyelmét is felhívta, hogy az ingatlanok és azok környezetük tisztán tartása minden esetben a tulajdonos és nem az önkormányzat feladata. Hozzátette: e kötelezettség az ingatlan határától az ingatlan előtt lévő járdáig, járda hiányában az ingatlan előtti útig terjed.

Folyamatos a harc a szemét ellen a városközpontban
Fotó: T. D. / NMH/Archív

A házszámtábla hiánya vagy nem megfelelő elhelyezése megnehezíti a postások feladatát. – A Magyar Posta küldött a polgármesteri hivatal részére egy listát, melyen szerepelnek a házszámtáblával nem ellátott ingatlanok. Mivel az önkormányzat nem szeretne bírságolni, ezért kérjük az ingatlantulajdonosokat a hiányzó házszámtáblák pótlására, amelyet a barkácsboltokban is lehet kapni – figyelmeztet a polgármester.

Hozzátette: az önkormányzat a hiányzó utcanév táblákat már legyártatta, a közeljövőben azok is kihelyezésre kerülnek.

Az út szélén parkoló autók is gondot jelentenek a városban, főképp a Körtefa, a Petőfi, a Búzavirág és a Templom utcában. Amellett, hogy a városképet rontják, a nagyobb járművek, mint például a tűzoltó nem fér el az utca szélén parkoló autók miatt. A polgármester a közleményben arra kéri a lakókat, hogy parkolási célra a saját gépkocsibeállójukat vagy udvarukat használják.

Mezőfi Zoltán közleménye végén együttműködésre kéri a lakókat. Mint írja, a lakók, az ingatlantulajdonosok, az átutazók és az önkormányzat közös összefogása eredményezhet egy tiszta, rendezett városképet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában