felsőokatatás

2021.07.23. 19:59

Partival ünnepelték az eredményeket a Fő téren – így sikerült a felvételi a salgótarjáni kampuszon

Csütörtök este az Oktatási Hivatal közzétette az idei felvételi ponthatárokat. A Salgótarján Fő terére kilátogató leendő egyetemisták, főiskolások egy fergeteges eredményváró parti keretében szembesültek azzal, hogy felvették-e őket a hőn áhított felsőfokú intézménybe.

Gerhát Karina

Pont Ott Parti

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Székyné dr. Sztré­mi Melinda, az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyének igazgatója a ponthatárok kihirdetése előtt érdeklődésünkre elmondta: a következő tanévre alapképzésen mérnökinformatikus, felsőoktatási szakképzésben pedig műszaki mérnökasszisztens szakot hirdettek meg. Összesen 75 fiatal jelölte meg e lehetőségeket, egy évfolyamra harminc hallgatót tudnak felvenni.

 

Az igazgató pénteken arról számolt be, hogy a felsőoktatási szakképzés nem tud indulni, hiszen ott nem volt elég jelentkező.

– A mérnökinformatikus képzésünk viszont elrajtolhat, azonban maradtak szabad helyeink, tehát nem lett meg a harminc diák, amit maximálisan megjelöltünk. Ebben az esetben az egyetem meghirdeti a pótfelvételi eljárást. Ez azt jelenti, hogy oda még tudnak majd jelentkezni azok a fiatalok is, akik szerettek volna felsőoktatási szakképzésre menni. A ponthatár 280 volt, tehát a pótfelvételin is ennyivel lehet bekerülni. Államilag finanszírozott pótfelvételi helyeket is tudunk hirdetni – emelte ki az igazgató.

Hozzátette: hétfőn indul a pótfelvételi eljárás, amely augusztus első hetében szokott lezárulni. A nappali képzésen a leendő harmad- és negyedéves hallgatók mindegyike Nógrád megyei. A levelező képzésükön a volt első, illetve második évfolyamukon azonban már budapesti, debreceni, valamint ózdi hallgatók is vannak.

ont

Őket már felvették – ezt mondták a ponthirdetés után a nógrádi felvételizők

SZMILEK JÁZMIN: – A Bolyai János Gimnáziumban érettségiztem, szeptembertől a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója leszek. A turizmus szakot jelöltem meg első helyen, ahová fel is vettek. Számítottam rá, mert harminccal több pontom volt a tavalyi határhoz képest. Idén már négyszázzal is be lehetett jutni, nekem 432 van. Albérletbe lakom majd volt osztálytársammal.

TARI DOMONKOS: – Felvettek a Semmelweis Egyetem általános orvos szakára. Középiskolában egyre jobban elkezdett érdekelni a biológia és a kémia, ezért választottam. Idén 437 ponttal lehetett bekerülni a szakra, nekem pedig 452 lett. Reméltem, hogy felvesznek, de féltem is, hiszen négyszeres volt a túljelentkezés. Az egyik barátommal fogunk együtt lakni.

PÁL MÁTÉ: – A Budapesti Gazdasági Egyetem gazdaságinformatikus szakára nyertem felvételt, ezt jelöltem az első helyen. Nem volt kérdés, milyen irányba szeretnék továbbtanulni, mert ez a téma érdekel. A pontjaimat számolva bíztam benne, hogy felvesznek. Idén 320 kellett ezen szakra való bejutáshoz, nekem pedig 462 van. Kollégista szeretnék majd lenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában