nem dolgoznak együtt

2021.07.07. 18:31

Feloszlott a testület: két nógrádi településen is időközi választás lesz

Somoskőújfalu képviselői szerda délután négy igen és három nem szavazattal kimondták a testület feloszlását.

H. H. - G. K.

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Dr. Tóth László polgármester az ülésen ismertette, hogy a képviselők közül négyen a június 28-án kelt indítványban kezdeményezték a testület feloszlását.

– Az indítványt azért nyújtották be, mert nem szeretnének velem együtt dolgozni. Felszólítottak a lemondásra, aminek nem tettem eleget, azonban ők sem akartak megválni tisztségüktől, ezért ezt a megoldást választották a kialakult helyzet rendezésére. A beadvány érdekessége, hogy az egyik feloszlást kezdeményező képviselő, aki a nemrégiben lemondott alpolgármester megüresedő helyére lépett, szintén június 28-án tett képviselői esküt a testületi ülésen. Így egy-két óra leforgása alatt el tudta dönteni, hogy neki is kezdeményezni kell a feloszlást – tudtuk meg dr. Tóth Lászlótól.

Minap Hugyagon is feloszlott a képviselő-testület. Borda Attila, a település polgármestere portálunk megkeresésére elmondta, már a koronavírusos időszak alatt németországi munkamegkeresést kapott, amit elfogadott, így kevesebb ideje maradt a falu ügyes-bajos dolgainak intézésére, a pályázatok és a támogatások megfelelő kezelésére.

Igyekezett folyamatosan ellátni a veszélyhelyzetből is adódó feladatokat, de mind kevesebb módja akadt, ráadásul a külföldi tevékenysége miatt a lehető legkevesebb időt tartózkodott itthon, viszont a törvényi előírások miatt nem tudott az önkormányzat sem a megfelelő módon működni. Végül a képviselő-testület jelentette be önmaga feloszlatását. Mindkét településen időközi választást írnak majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában