hagyományőrzés

2021.07.25. 15:31

A palóc hagyományoké volt a főszerep Balassagyarmaton

A Palóc Hagyományéltető Napok szombati programjainak a Palóc Liget adott otthont, ahol egyebek mellett kirakodó vásárral, népi mesterség bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal és a palóc konyha finomságaival várták az érdeklődőket.

L. J.

xxx

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

– E rendezvénnyel évek óta szeretnénk hozzájárulni a palóc kultúra értékeinek továbbörökítéséhez, fennmaradásához, s a különféle programokon keresztül minél szélesebb körben ismertté válhatnak hagyományaink – mondta Hegedűsné Jusztin Gizella, az esemény egyik főszervezője. Hozzátette: a határon túli palócokat is megszólítják a rendezvénnyel.

Különféle programokon mutatták be a palóc hagyományokat
Fotó: H. Cs. / NMH

Jakus Julianna, a másik főszervező érdeklődésünkre kiemelte, hogy mindig olyan településeket hívnak meg, ahol hagyományőrző csoportok működnek és, ahol központi szerepet tölt be a tradíciók ápolása a lakosok életében. Az idén Buják, Kétbodony és Nógrádsipek mutatkozott be.

Sorra váltották egymást a hagyományőrző csoportok
Fotó: H. Cs. / NMH

A FolkLiget színpadán a hagyományőrző csoportok sorra váltották egymást színes műsoraikkal, majd a nap zárásaként a Csík Zenekar koncertjét élvezhette a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában