templom

2021.07.01. 07:34

A dalai lámát ünneplik a tari buddhisták

A XIV. Dalai Láma 86. születésnapját ünneplik a Taron lévő Buddha parkban július 10-én 10 órától.

N. O.

Egész napos programokra várják az érdeklődőket

Forrás: NMH

Fotó: unknown

– Őszentsége korunk egyik kiemelkedő vezetője és hatalmas erkölcsi tekintéllyel rendelkező személye, akit világszerte tisztelet övez. Számtalan ember spirituális vezetőként, a béke szószólójaként tartja a Dalai Lámát számon, vallástól és vagyontól függetlenül – mondta Láma Csöpel, a Buddha park vezetője, hozzátéve:

– A Dalai Láma milliók életét változtatta már meg azokkal a fontos emberi értékekkel, amelyeket képvisel, a szeretettel, a megbocsátással, a toleranciával és a másokkal való törődéssel.

A rendezvény a Tara templom mögött, az erdei sátorban kezdődik buddhista szertartással, Láma Csöpel vezetésével, amelyet követően Minden a Babba című előadást tekinthetik meg az érdeklődők Huszár Andrea Magdolnától. Később a Miben segít a dúla? – a szüléstámogatásról mindenkinek elnevezéssel tart előadást Rákóczi Barbara, amelyet Kövi Szabolcs zenész koncertje követ.

A délutáni órákban Szántai Lajos beszél az őskelet bölcsességéről és a népmesék világáról, amelyet Laár András és Laár-Sramkó Kata mantrakoncertje követ majd Mantrák szárnyain címmel. Ezen túlmenően A Szív Szútra magyar fordításait, a Dalai Láma magyarázatait hallhatják az odalátogatók Csörgő Tamás, a Tudás Körei Egyesület elnökétől. Végül magyar népzenei előadással zárják a napot.

Az egész napos programok mellett többek közt gyermekek számára tartanak foglalkoztatásokat, arcfestést, málafűző workshop-ot, illetve a mantraösvényen is végig lehet majd menni. A Sztúpa melletti diófa alatt pedig az Areyonga együttes játszik, valamint lehetőség nyílik majd hűsítő italok és keleti ételek fogyasztására is.

A Tara templom egész nap látogatható, de egyszerre maximum csak húsz személy tartózkodhat az épületben. Mivel az esemény szabad téren lesz, így oltási igazolvány nélkül is látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában