szívmelengető

2021.07.30. 19:53

14 éve jóban-rosszban: a barátság napját ünnepelték a nógrádi tűzoltók

Az igaz barátság minden túlél, tartja a mondás. Hasonlóképp Bozó József tűzoltó zászlós és Szőllősi Tamás tűzoltó törzsőrmester kapcsolatához, amely úgy tűnik, hogy hosszú ideig kitart, hiszen már több mint egy évtizede nemcsak a szolgálatban, a civil életben is szövetséget kötöttek egymással.

Nool

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Facebook-oldala

A világ számos országában július 30-án ünneplik a barátság napját. Mivel az internet elterjedésével egyre nőtt az érdeklődés az ünnep iránt, az ENSZ Közgyűlése 2011-ben hivatalossá tette a Barátság Nemzetközi Napját, és felkérte a tagállamokat, hogy méltón ünnepeljék meg ezt a napot. Az ajándékozásra nincsenek külön szabályok azonban népszerű hagyomány, hogy ebből az alkalomból megajándékozzuk barátainkat, akár egy öleléssel, egy telefonhívással vagy egy üdvözlőlappal.

A barátság világnapja alkalmából az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság két nógrádi tűzoltó tizennégy éve tartó kapcsolatával emlékezett meg. A lánglovagok nemcsak a munkában, a magánéletben is mindig számíthatnak egymásra.

Mint az közösségi oldalukon írják, Bozó József tűzoltó zászlós 2002-ben, Szőllősi Tamás tűzoltó törzsőrmester pedig 2008-ban szerelt fel a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába.

Úgy tűnik a két tűzoltó barátsága kiállta az idő próbáját, ugyanis már tizennegyedik éve együtt teljesítenek szolgálatot a „B” szolgálati csoportban. József és Tamás azonban nemcsak a tűzoltói munka során, hanem a civil életben is számíthatnak egymásra. Az évek során bajtársakká és igaz barátokká váltak – olvasható a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában