veterán autós találkozó

2021.06.27. 11:45

Valósághű Amerika költözött a nógrádi kastélykertbe – galéria

A közismert dal szerint „álmaimban Amerika visszainteget”, most viszont egy csipetnyi módon teljes valóságában köszöntött rá az Újvilág a mi kies nógrádi vidékünkre.

H. H.

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Romhányban jártunk, a Pick Up Drive veteránautós fesztiválon. A Laszkáry kúria tágas kertjének szinte minden milliméterét elfoglalták a járművek. Nem messze az oldalbejárattól egy legalább százéves Ford parkolt le, amit lehet, még Galamb József, a jeles hazánkfia kísérletezett ki annak idején.

Nem messze tőle, alig valamivel fiatalabb márkatársa virított, minden egyes alkatrészén megmutatkozott, milyen nagy becsben tartja tulajdonosa. Nem is csoda, hogy a piros pettyes öltözetbe bújt kislányok kíváncsi csodálatát kiváltotta e különlegesség. Láthattuk a seregszemlén a Starsky és Hutch tévésorozatból ismert Buick-típust, néhány Chevrolet-példányt, de nem maradhatott ki a kínálatból a Cadillac sem.

Miközben az érdeklődő dülledő szemmel bámulta az autóipar egyedi darabjait, a színpadon megállíthatatlanul szólt, és a lábakat táncra „pergette” a hamisítatlan rockabilly muzsika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában