határok nélkül

2021.06.08. 17:59

Többmilliós projektnek köszönhetően fejlődik Diósjenő

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Diósjenő és a szlovákiai Inám község közösen vesz részt a Hagyományaink, amik összekötnek határok nélkül című 15 millió forint értékű projektben.

L. J.

A ponyvás napvitorlát a színpad előtti tánctéren szerelték fel

Forrás: Beküldött fotó

A két önkormányzat célja a társadalmi kohézió erősítése közös fesztiválok szervezésével és határon átnyúló tapasztalatcserével. Ezzel fenntartható együttműködést és közösséget építenek, amelynek tagjait a gasztronómia értékei és a népi hagyományok éltetése köti majd össze.

A ponyvás napvitorlát a színpad előtti tánctéren szerelték fel
Fotó: Beküldött fotó

– A tenderből a településünk nagyjából négy és fél millió forintnak megfelelő értékű euró eszközbeszerzés-támogatásban részesült – mondta el portálunknak Glöckl Ferenc alpolgármester. Hozzátette: – Ebből több hang- és fénytechnikai berendezést szereztünk be, amelyeket a falu rendezvényein fogunk használni. Ezenkívül ponyvás napvitorlát vásároltunk, amelyet nemrégiben a színpad előtti tánctéren fel is szereltek. Ez utóbbi azért volt fontos számunkra, mert így a szabadtéri rendezvényeink az időjárástól függetlenül is megtarthatóvá válnak.

A közös projekt tartalmazza még többek között, hogy a településeknek három-három programot kell szervezniük, amelyekre természetesen egymást is meghívják.

– A terveink szerint július 3-án Mesél a Börzsöny – Diósjenői Bábfesztivál és családi napot tartunk hagyományteremtő céllal a Szent István parkban. Ezzel olyan ingyenes gyermekfesztivált szeretnénk létrehozni, ami valóban tartalmas élményt nyújt a gyermekeknek. Bábszínházak érkeznek majd hozzánk az egész országból. Ezt követően július 17-én szintén a Szent István parkban rendezzük meg a Jenő-napot, amelyen számos program mellett fellépőkkel is kedveskedünk az érdeklődőknek – hangsúlyozta az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában