elismerés

2021.06.26. 20:19

Szakmai díjakat adtak át a balassagyarmati roma napon

A kisebbségi önkormányzatok és a civilszervezetek összefogásának eredményeként múlt szombaton egész napos programsorozattal várták az érdeklődőket az Ipoly partján.

L. J.

Forrás: NMH

Délelőtt egy labdarúgótornával indult az esemény, majd amatőr tánccsoportok fellépését és zenés-táncos előadásokat is megtekinthettek a résztvevők. A változatos műsorok mellett az esemény szervezői kiemelkedő szakmai munkásságáért posztumusz díjban részesítették Kovács Csabát, az Országos Roma Önkormányzat képviselőjét, aki 25 éves szakmai múltjával több bizottságnak is a tagja volt.

Zenés-táncos előadásokat is megtekinthettek a résztvevők
Fotó: L. B. / NMH

Szomora Sándornak szintén posztumusz díjat ítéltek oda, aki a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselőjeként és a Bátonyterenyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként munkálkodott. A harmadik posztumusz elismeréssel Jónás Istvánt tüntették ki, aki kiválóan ténykedett labdarúgóként és játékvezetőként is.

Szőrös Vilmos, a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: a kitüntetetteknek az elvesztésével nagy űr keletkezett a közösségükben. Hozzátette, hogy a roma napi rendezvényt is a díjazottak tiszteletére rendezték meg, amelynek nagy sikere volt a látogatók körében.

A kitüntetéseket az elhunytak családjai vehették át, amelyek átnyújtásában Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője is segédkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában