felújítás

2021.06.26. 11:22

Korszerűsítették Ságújfalu 350 adagos konyháját

Pályázati forrásból, 36 millió forint értékben felújították és korszerűsítették a község óvodájának konyháját. A munkálatok befejeződtek, az épületet átadták rendeltetésének.

Sz. F.

László Péter és Papp József, a konyha szakácsai

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

A 350 adagos konyhán főznek az óvodásoknak, iskolásoknak, akik az épületben lévő ebédlőben étkeznek, s szintén innen kapja az ebédet a szociális étkezésben részt vevő 65–70 ember. Szentes Attila, a falu polgármestere azt mondta, nagy szükség volt a konyhájuk korszerűsítésére, főleg az ebédlő bővítésére. Eddig csak 30 férőhelyes ebédlő állt a gyermekek rendelkezésére, ami akkor még elég volt, amikor a létesítmény épült.

László Péter és Papp József, a konyha szakácsai
Fotó: Sz. F. / NMH

Jelenleg szinte az összes, 160-170 gyermek igénybe veszi az étkeztetést. A felújított, kibővített ebédlőben, ahová új asztalok és székek kerültek, 70 gyermeket tudnak egyszerre leültetni. A munkálatok során új raktárhelyiséget is kialakítottak, s korszerűsítették a konyha eszközeit, berendezéseit. A konyha vezetése az óvodavezetőhöz, Balogh Judithoz tartozik, az élelmezésvezető Kissné Horváth Klára, ők állítják össze a heti étrendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában