beruházások

2021.06.18. 19:01

Fidesz-KDNP: a salgótarjániak is élvezhessék a beruházások előnyeit!

A Fidesz-KDNP helyi frakciója támogatja az SBTC-kisstadion építését, míg a tóstrandi atlétika pálya megvalósítását első helyen szorgalmazzák. Emellett kérik a DVTK-t, tárgyalja újra megállapodásait a városvezetéssel úgy, hogy beruházásaik előnyeit a jövőben valamennyi salgótarjáni élvezhesse.

Fenyvesi Gábor

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Az SBTC NB III-as kiesése után Fekete Zsolt polgármester megbeszélést folytatott Fenyvesi Gáborral, az önkormányzat kormányzati kapcsolatokért felelős tanácsnokával és Szabó Csabával, a Fidesz-KDNP helyi frakciójának vezetőjével. A felek egyrészt a Tóstrandnál tervezett SBTC-kisstadion, másrészt a Modern Városok Programban, a Tatár-ároknál megvalósítandó atlétikai pálya jövőbeli építéséről is tárgyaltak.

– Bár az MLSZ döntése értelmében most visszakerült az SBTC a sporttérképre, a májusi kiesés disszonanciát teremtett azzal a tervvel, hogy a DVTK a tao-pénzek és a kormányzati támogatások felhasználásával stadiont építene a városban. Ettől függetlenül azt mondtuk, nem csupán az SBTC teljesítményét kell nézni, hanem azt a rengeteg utánpótláskorú gyereket is, akiknek sokat számítana, ha egy stadionban rúghatnák a bőrt – tájékoztatta portálunkat Fenyvesi Gábor frakciószóvivő.

Mint megtudtuk, a szervezet a napokban Dániel Zoltán alpolgármestert is arról értesítette, hogy bár támogatják a kisstadion építését, ugyanakkor szeretnék a DVTK-SBTC ügyet csomagban kezelni.

– Kérjük a DVTK-t, hogy tárgyalja újra az eddigi megállapodásokat a városvezetéssel, s ha már birtokol egy olyan nevet, mint az SBTC, továbbá támogatásokkal sportlétesítményeket építhet, fejleszthet és ingatlanokat kezelhet a megyeszékhelyen, akkor próbáljon meg a város részeként működni – tette hozzá Fenyvesi Gábor.

A frakció szerint az lenne a minimum, hogy a DVTK jelenlétének a salgótarjániak is megérezzék a hasznát, s mindenki szabadon használhassa az elkészült beruházásokat.

– Konkrétan azt szeretnénk, hogy az adófizetők pénzéből és a kormányzati támogatásokból megépülő létesítmények – mint például az Öblös-pálya – nyitva legyenek az emberek előtt, s használata ne fizetős bérlethez legyen kötve – hangsúlyozta a szóvivő.

A frakció továbbá kéri, hogy a többi tervezett létesítményre is vonatkozzon az a kitétel, ha nem a profik használják, akkor a hobbisportolók élvezhessék az előnyeit.

– Arra ösztönözzük a DVTK-t, hogy beruházásait úgy kezelje, hogy azok a várossal együtt lélegezzenek! – erősítette meg álláspontját a szervezet.

A frakciószóvivő hangsúlyozta: az NB III-ba való szerencsés visszatérés után a DVTK-nak arra is törekednie kellene, hogy az SBTC megerősödjön és ne a kiesés szélén imbolyogjon.

Fenyvesi Gábor arról is beszámolt: a megbeszéléseken leszögezték, hogy a Fidesz-frakció számára az atlétikai pálya prioritást élvez a sportfejlesztések között, hiszen meglátásuk szerint sok helybéli igényelné a létesítményt, ráadásul e sportban helyben is kiváló eredmények születnek, egyebek mellett a SAC kiváló és tehetséges fiataljainak a jóvoltából is.

Felháborodtak a helyiek a bérlethasználaton

Hétfőtől péntekig két-két órán át körözhetnek a szabadidejükben futni vágyó lakosok is az Öblös sporttelep kétsávos rekortán futócsíkján. A kapuban fel kell mutatniuk a névre szóló bérleteket is, amelyeket havi kétezer forintért lehet megvásárolni. A hobbifutók öröme előbbiek miatt nem felhőtlen, s ebbéli véleményüknek többen a közösségi oldalon is hangot adtak a közelmúltban. Egy hozzászóló azt írta, hogy nem tud Magyarországon még egy olyan várost említeni, ahol a hobbisportolóktól pénzt kérnének a kocogásért. A véleményüket kifejtők arról is eszmecserét folytattak az internetes csoportban, hogy az egykori üzemeltetők bárkinek szabad használatra biztosították a sporthelyszínt, mindenki magáénak érezhette. Volt, aki szerint az is elkeserítő, hogy hétvégén nincs lehetőség a futókör használatára. Emiatt a rendszeresen futóknak ez csak egy látszatmegoldás, így – felújítás ide vagy oda – ezentúl is kénytelenek lesznek a járdán koptatni a futócipőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában