rendőrkézen

2021.06.28. 11:20

Felfüggesztett börtönre ítélhetik a férfit, aki ittasan megtámadott egy nógrádi iskolaőrt

A Salgótarjáni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 54 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki ittasan bántalmazott egy iskolaőrt.

Forrás: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ittas vádlott 2020. októberének egy délelőttjén élettársával együtt megjelent a gyermeke általános iskolájánál, hogy az igazgatónővel beszéljen.

Az épületbe való belépésüket az iskolaőr a járványhelyzet miatt nem engedélyezte, felszólította a párt az iskola területének elhagyására. A férfi erre megfenyegette az iskolaőrt, majd feléje ütött és megragadta, rángatni kezdte, aminek következtében mindketten a földre estek. A dulakodásnak az iskola igazgatója és a vádlott élettársa vetettek véget.

Ezután a férfi újra támadólag lépett fel, és megöléssel is megfenyegette az iskolaőrt, mire ismét közbelépett az igazgatónő és a férfit élettársával együtt kikísérte az iskola területéről.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség az egyébként büntetett előéletű vádlottal szemben – figyelemmel arra, hogy az iskolaőr feladata ellátása során fokozott büntetőjogi védelmet élvez, mivel közfeladatot ellátó személynek minősül – végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a bűnügyi költségek megfizettetését indítványozta vádiratában.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság jár el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában