fejlődés

2021.06.12. 14:50

Egy élhetőbb városrészt alakítana ki a Kemerovón a helyi egyesület

Az egyik salgótarjáni lakótelep környezetét teszi szebbé a Kertvárosért Egyesület, valamint olyan eseményeket hívnak életre, amelyek értéket teremtenek és minden korosztálynak szórakozást nyújtanak.

Nagy Orsolya

A Kemerovó városrész kulturális és közösségi életének fellendítésén munkálkodik a helyi egyesület, amely 2018 decemberében jött létre és jelenleg tíz taggal működik. Barna Bence, a szervezet elnöke elmondta, hogy céljuk olyan programok, fesztiválok, rendezvények létrehozása, amelyek aktív és hasznos kikapcsolódást kínálnak az ott élőknek.

– Számos eseményt tudhatunk magunkénak, például a Kemerovói disznótoros napot, amely mintegy ötszáz érdeklődőt vonzott, a város többi részéről is ellátogattak hozzánk. Ezenfelül a szüreti felvonulásnak is nagy sikere volt, amelyet hagyományteremtő céllal hoztunk létre, és idén már a harmadik alkalommal szervezzük meg, várhatóan szep­tember közepén. Szintén népszerű rendezvényünk volt a strandfoci, amely sok embert megmozgatott Salgótarjánban. Ezt idén is szeretnénk megvalósítani – közölte Barna Bence.

Hozzátette: azt tapasztalták, hogy van igény az ilyen programokra a városban és a lakótelepen egyaránt. Az egyesület tagjai pedig igyekeznek olyan rendezvényeket létrehozni, amelyek minden korosztály számára szórakozást biztosítanak.

Lehoczki Erik és Barna Bence idejét a pályázatírás töltötte ki a pandémia alatt, most a tettek mezejére lépnek
Fotó: H.Cs. / NMH

Lehoczki Erik, a szervezet alelnöke kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a járvány hatására az emberek bezárkóztak, nem mozdultak ki otthonról, hiszen nem igazán volt rá lehetőségük. Ezen mindenképpen szeretnének változtatni, és legalább minden évszakban egy-egy tematikus eseménnyel kedveskedni a lakóknak, hogy a mindennapok gondjait kicsit félretegyék és szórakozzanak, pihenjenek.

Azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus ideje alatt mivel foglalkoztak, az elnök úgy fogalmazott, hogy főként a pályázatírás töltötte ki idejük nagy részét, ugyanis szeretnének minden lehetőséget kihasználni. Nem titkolt céljuk továbbá az sem, hogy gazdaságfejlesztő beruházásokat és kezdeményezéseket hozzanak létre a Kemorovón. Ez azonban hosszabb távú folyamat lesz.

Több tervvel álltak elő, megszépítik a környezetet és rendezvényt is terveznek

Barna Bence arra is kitért, hogy a lakótelep környezetét is rendbe tennék a jövőben.

– Az egyik terület nincs túl jó állapotban, egy lerombolt nyársaló is található ott. Már évekkel ezelőtt szerettük volna kitakarítani, padot és szemetest kihelyezni, azonban hol az időjárás, hol a vírus szólt közbe. A kezdeményezésnek a helyiek is nagyon örültek, így idén mindenképpen szeretnénk ezt az ötletet megvalósítani – közölte az elnök. Lehoczki Erik kifejtette, hogy a tervek között szerepel továbbá egy városi szintű rendezvény is, amely a Gasztro palóc nevet kapta. Ennek elsődleges célja a hagyományőrzés és az értékteremtés, ahol tradicionális palóc ízek sorakoznának fel, de helyi előadók is színpadra lépnének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában