Semmelweis-napok

2021.06.30. 16:26

Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték a Szent Lázár Megyei Kórházban

Semmelweis-napot tartottak szerdán a Szent Lázár Megyei Kórházban. Az ünnepségen méltatták a kórházi és az egészségügyi dolgozók helytállását.

Cserhalmi Adél

Salgótarján, Szent Lázár Megyei Kórház. Semmelweis nap. 20210630 Hegedűs Márk NMH

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

A rendezvényen köszöntötték a megjelenteket, és azokat is, akik nem lehettek jelen, mert a betegágyak mellett, a kórház zavartalan működéséért dolgoztak. Dr. Szabó Géza, a Szent Lázár Megyei Kórház főigazgatója beszédében ismertette az anyák megmentője, Semmelweis Ignác élettörténetét és munkásságát.

– Az innovatív szemlélet, a következetes és tudatos szerepvállalás tetten érhető a kiváló orvos életpályáján. Ez a szemlélet napjaink történéseire is visszavezethető – mondta a főigazgató. Kiemelte az elmúlt másfél évet is, amelyek során ezt az eszmét követték az egészségügy dolgozói.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere az egészségügyi dolgozók helytállását hangsúlyozta.

– Rendkívüli és rendhagyó év áll mögöttünk, hiszen a koronavírus-járvány mindannyiunk életét más-más módon változtatta meg világszerte. Az évek során megszokott életmódunkról pillanatok alatt le kellett mondanunk – összegezte a polgármester.

Hozzátette: a pandémia idején reflektorfénybe kerültek az egészségügy munkatársai. Rájuk hárult a legnagyobb teher, hiszen a vírus nemcsak szakmailag jelentett kihívást, hanem lelkileg is.

A városvezető kifejtette, hogy mennyire fontos az egészségügyi szolgáltatások tárgyi és személyi feltételeinek fejlesztése. Példaként említette a Modern Városok programban megvalósuló beruházást, amely során, a megyeszékhelyen épülhet meg Közép-Európa egyetlen, legmodernebb onkológiai központja.

A Zenthe Ferenc Színházzal karöltve 800 ingyenes belépőjegyet biztosít az önkormányzat az egészségügyben dolgozók részére a Zenthe nyár rendezvénysorozatára, így fejezve ki hálájukat az elmúlt időszakban való rendkívüli helytállásért.

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke is méltatta az egészségügyben dolgozókat. Mint mondta, mindenkinek gyötrelmes volt az elmúlt másfél év, nagy veszteségek értek sokakat, de Nógrád megye egészségügyi ellátó rendszere, és valamennyi dolgozója kiválóan teljesített a rendkívüli helyzetben. Az elnök bízik abban, hogy jövőre már nem lesz jelen életünkben a koronavírus.

Záróakkordként átadták a kitüntetetteknek az elismeréseket.

A Salgótarjánban díjazott egészségügyi dolgozók listája:

A megyeszékhely Salgótarján Emlékéremmel jutalmazta dr. Barrakné dr. Herczeg Évát, Vargáné dr. Zeke Annamáriát, Tácsikné Szűcs Ágnest és Májer Sándornét. Szabó Géza főigazgató főorvossá nevezte ki dr. Szúnyogh Norbert szülészet-nőgyógyász, dr. Demeter Zoltán radiológust, dr. Tóth Csilla radiológust. Főigazgatói dicséretet kapott dr. Kadlót Péter, dr. Tóth Károly, dr. Lászlók Iván, dr. Tran Ngoc Minh főorvos. A Szent Lázár Megyei Kórház Kiváló ápolója címben részesült: Losoncziné Farkas Erika. Dr. Noskó Károly Emlékdíjat vehetett át dr. Szijjártó Máté és Kosik Arnold. Szent Lázár Megyei Kórházért elismerő oklevél kitüntetés kapott dr. Abduladhem Abdulghafor Ali Abduljabbar, dr. Csiszár László, dr. Demján Mónika, dr. Gombkötő Gyula, dr. Győri Alex, dr. Jozilan Hasan Naji, dr. Laczkó Katalin, Abelovszki Ildikó, Ágoston Helga, Bakosné Pádár Anita, Banga Ildikó, Batki Attiláné, Bozó Karolina, Grajzel Anna, Krista Lászlóné, Lászlók Ervin, Márton Beáta, Nádudvari Tünde, Papp Péter, Pirk Beáta, Polyákné Bodó Gabriella, Radics Dánielné, Szántó László, Szentes Attiláné, Tajti Krisztina, Tóthné Molnár Edit, Tőzsér Orsolya, Turóczy Tímea, Vanó Tímea, Verbói Ágnes. Ugyancsak a Szent Lázár Megyei Kórházért elismerő oklevelét kapta az oltópontokon nyújtott kimagasló teljesítményéért dr. Deme Éva, dr. Uzelman Ágota, Bojtárné Balázs Zsuzsanna, Cinger-Szőnyi Anna, Králik Krisztina és Vámosné Nagy Réka vehette át az elismerést. Ugyancsak oklevelet kapott Anda Károly, Fercsik László és Wagensommerné Mag Krisztina, dr. Nemes Balázs és Bohács István. Posztumusz kapta meg az oklevelet a kórház volt dolgozója, Majoros Sándor. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét vette át Gál Enikő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában