támogatás

2021.06.11. 16:45

A nógrádi családoknak is segítene a kormány az adó-visszatérítéssel

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy adó-visszatérítéssel támogatná a családokat a magyar kormány. Szűkebb hazánk országgyűlési képviselői szerint a pandémia a nógrádi családokat is megviselte, ezért minden segítség jól jön most a szülőknek.

Veres Edina

Fotós: Shutterstock

– Megviselte a gyerekeket nevelő családokat a koronavírus-járvány miatti válság, sok olyan család van, amelynek hozzá kellett nyúlnia a tartalékaihoz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarország újraindul! gazdasági konferencián a napokban. Amennyiben sikerül elérni hazánkban az 5,5 százalékos GDP-növekedést, a miniszterelnök azt javasolja, hogy a gyermeket nevelő szülőknek 2022 elején adják vissza azt a személyi jövedelemadót, amelyet 2021-ben fizettek be a költségvetésbe.

A bejelentéssel kapcsolatban dr. Becsó Károly, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője lapunk érdeklődésére elmondta: mindez óriási jelentőséggel bír.

– Ez egy újabb, családokat segítő intézkedés lehet, ha elérjük a kellő gazdasági növekedést. A pandémia természetesen minket, nógrádiakat is megviselt, és nemcsak anyagi, hanem lelki értelemben is – tette hozzá a honatya.

Kifejtette: egyebek mellett a családok anyagi biztonságát is meg kell erősíteni, s a bejelentett intézkedés kifejezetten jól illeszkedik a kormány családok támogatását célzó programjába is, amelyet immár tizenegy éve folytatnak.

Egy nógrádi édesanya, Kovács Edina örömhírként fogadta a bejelentést. – A fiam általános iskolába jár, míg a lányom óvodás. Tapasztalataim szerint a gyerekek számára szükséges felszerelések beszerzése, a ruháztatás vagy az étkeztetés költségei amúgy sem kevés kiadást jelentenek egy családnak. Főleg igaz ez szerintem abban az esetben, ha a koronavírus-járvány miatt a megszokottól szűkösebb keretekből tudnak gazdálkodni. Bízom benne, hogy mielőbb teljesül a gazdaság növekedését célzó feltétel, és elérhetővé válik ez a támogatás – árulta el a szülő, aki jelenleg zajló válása miatt még inkább nagyra értékel minden, a jövőben várható segítséget.

Elérhető a megszabott határérték

Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője elmondta: a gazdasági növekedést célzó, 5,5 százalékos határ átlépésére van esély a védelmi intézkedések enyhítésének és az ország kinyitásának köszönhetően. – A járványhelyzet az országban, így a megyében élő családokat is megviselte. A napokban tett bejelentés rendkívülinek számít, hiszen tudtommal ilyenre hazánk eddigi történelme során talán nem is volt példa. Nem ez az első lépés, amellyel a kormány támogatja a magyar családokat, hiszen például a számukra elérhető adókedvezmény, valamint a gyermeket nevelőket érintő otthonfelújítási támogatás is egyértelműen ezt a célt szolgálja – fejtette ki Balla Mihály. Hozzátette: a társadalmunk legkisebb közösségei a családok, így a kormány számára kiemelten fontos szempont, hogy lehetőségek szerint mindenben segítse az anyagi biztonságot és a boldogulást. Ezzel pedig a fiatalok is láthatják, hogy érdemes gyermeket vállalni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában