Helyi közélet

2021.06.23. 15:00

A drogfogyasztás veszélyeire hívják fel a rendőrök a figyelmet

Egy héten át több információs ponton várják a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a lakosságot.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által 1987-ben, a kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni témában megfogalmazott deklaráció értelmében, minden év június 26-án kerül megtartásra a Kábítószer-ellenes Világnap. Célja a kábítószer-probléma visszaszorítása, felhívva a figyelmet a drogkereskedelem elleni harc fontosságára.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság egész évben kiemelten kezeli a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket, és azok megelőzési lehetőségeit. A Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának szakemberei a megye városainak forgalmasabb helyein kialakított információs pontokon szólítják meg az érdeklődőket, köztük elsősorban a fiatalokat:

- 2021. június 23-án 13 óra 30 pertől 15 óra 30 percig Balassagyarmaton, a Civitas Fortissima téren,

- 2021. június 24-én 9 órától 10 óra 30 percig Pásztón a Spar parkolójában,

- 2021. június 24-én 11 órától 12 óra 30 percig Bátonyterenyén, a Városháza téren,

- 2021. június 24-én 17 órától 20 óráig Salgótarjánban, a Fő téren,

- 2021. június 25-én 9 órától 11 óráig Rétságon, a Nagyparkolóban,

- 2021. június 26-án 16 órától 20 óráig Szécsényben, a Várkertben.

A rendőrök a helyszínen tanácsokkal látják el a lakosságot azért, hogy felismerjék a veszélyeket. Megtanítják nekik elsősorban, hogyan mondjanak nemet a kábítószerekre, illetve mit tehetnek saját és társaik biztonságáért, illetve ha bajba kerülnek, hogyan kérhetnek segítséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában