felújítás

2021.05.17. 11:00

Új hídon kelhetünk át a romhányi patak felett

A környéken lévő mezőgazdasági földrészletek, továbbá az Ipoly Erdő Zrt. művelési területeinek zavartalanabb megközelítése érdekében a helyi önkormányzat korszerűsítené a község határában található, Lókos-patakon átívelő hidat.

H. H.

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Bánk felől érkezve, a települési névtábla után közvetlenül jobbra, egy meredek útra fordulva értünk el a hídhoz, itt várt már bennünket Vezér Attila polgármester, hogy a helyszíni tapasztalatok birtokában számoljon be a részletekről. Az építmény bizony eléggé rozoga állapotú, erősen korrodálódott a talapzat, és már a pillérek sem bírnának el egy komolyabb árvizet – bár ki tudja, mikor történt errefelé olyan magas vízállás.

Fotó: H. Cs. / NMH

– Sokan használják ezt a hidat – mutat a lábazatra és a járófelületre a polgármester, miközben rátér a lényegre. – A közelben mezőgazdasági művelési földek terülnek el, és a gazdák igen viszontagságos módon jutnak el ide, komolyabb méretű járművekkel pedig lehetetlen a közlekedés, lévén, egy tonnáig terjed a terhelhetőség. Az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai is rendszerint erre járnak a tulajdonukban lévő erdőkbe, ráadásul nem messze van a gázfogadó állomás. Arról nem beszélve, hogy a Prónay-kilátó felépítése óta a kirándulók egy része ugyancsak ebből az irányból igyekszik fel a hegytetőre.

Vezér Attila hozzátette, április utolsó napján adták be a Magyar Falu Programban pályázatukat a híd felújítására, amely megközelítőleg 22-23 millió forintot igényelne. A visszajelzések ismeretében bizakodnak a kedvező elbírálásban, és a tervek szerint minden elemet kicserélnek, a padlózattól a pilléreken át a korlátig, szilárd burkolattal látják el és megnövelik a szélességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában