szemetelés

2021.05.14. 15:44

Megtisztult végre a salgótarjáni Szerpentin út egy része

Mint arról korábban már beszámoltunk, szeméthalmok lepték el a megyeszékhelyen található Szerpentin út egyes részeit, így például a garázssorok mögötti területeket, valamint a felfelé vezető lépcsősorokat is.

N. O.

Salgótarján. Szemetelés a Szerpentin úton és környékén. 20210415 Hegedűs Márk NMH

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Az ott élők rendkívül fel vannak háborodva, hogy így néz ki lakóhelyük környezete. Mi magunk is végigjártuk az olvasónk által jelzett környéket, ahol valóban sok a gondozatlan és illegális hulladék által borított terület. A témával kapcsolatban megkerestük a város önkormányzatát is, de csak általános tájékoztatást kaptunk.

Szatmáry Zsolt, a városüzemeltetési iroda vezetője úgy fogalmazott, hogy a városvezetés elkötelezett az illegális hulladék elhagyásának megszüntetése, valamint a lerakók felszámolása kapcsán.

– Az elmúlt hetekben nyújtott be önkormányzatunk sikeres pályázatot kifejezetten azon illegális hulladéklerakók felszámolására, amelyek több év tapasztalata alapján talán nevezhetők állandó lerakóknak is. Ezeken a helyszíneken nemcsak az összegyűlt hulladék elszállítását és ártalmatlanítását végezzük el, hanem a terület rendbetételét is. A helyszíneket fixen telepített kamerákkal is ellátjuk, amelytől a hulladéklerakás megszűnését vagy a későbbiekben a lerakók tettenérését, illetve a szemét elhagyásának bizonyítását reméljük – közölte Szatmáry Zsolt.

Hozzátette: komoly gondot, humánerő-ráfordítást és anyagi terhet ró az önkormányzatra az illegális lerakók felszámolása, de ha megelőzni és megakadályozni nem is tudják a hulladék elhagyását, minden eszközzel azon dolgoznak, hogy a szemetet eldobálók kilétét felderítsék, velük szemben büntetőjogi eljárást kezdeményezzenek, valamint az okozott kárt megtéríttessék.

Cikkünk megjelenését követően ismét körbejártuk a Szerpentin utat, ahol éppen a közmunkaprogram keretében tisztították meg a felfelé vezető lépcsősorokat. A környéken lakók tapasztalatai szerint ilyen jellegű munkálatokra már nagyon régóta nem volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában