MEDVEÉSZLELÉS

2021.05.03. 16:07

Itt a bizonyíték: valóban medve járt Diósjenő környékén

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságát is.

L. J.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, május elsején Diósjenő Közösségi oldalán jelent meg, hogy nagy valószínűséggel medvelábnyomot fényképeztek a Mázsaháznál. Ezért óvatosságra intették az arra járókat, ugyanis elképzelhető, hogy a mackó már odébb állt, de nem árt a körültekintő erdőjárás.

– A területen dolgozó természetvédelmi őr kolléga jelzése alapján megerősítjük, hogy a Diósjenő közösségi oldala által közzétett felvételen valóban medvenyom látható – mondta Kálmán Gergely, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztály kommunikációs referense.

Hozzátette: – Az elmúlt napok esős időjárása miatt azonban a meglévő nyomok már nem láthatóak és azóta újabb nyomról nem szereztünk tudomást. Jelenleg nem rendelkezünk további információval a medve mozgásterületét illetően. A medvével való találkozásra vonatkozó viselkedési szabályokkal kapcsolatban a Bükki Nemezeti Park hivatalos oldalán olvashat bővebben.

Lévay Attila, a Diósjenői Erdei és Szabadidőpark egyik üzemeltetője videófelvételeket is készített a medve talpnyomáról.

– Szombaton egy kiránduló család jelezte, hogy valószínűleg egy medvelábnyomot láttak a parktól induló tanösvényen, a Gál-rét mellett. Ezt követően ellenőriztük az érintett turisták által rendszeresen látogatott területet, majd videófelvételt készítettem a medve lábnyomáról – mondta Lévay Attila. Emellett hangsúlyozta, hogy az állatot azóta sem látták és további nyomokat sem találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában