templom

2021.04.11. 13:03

Szombattól ismét tarthatnak nyilvános szentmiséket

Marton Zsolt, a Váci egyházmegye püspöke közleményében jelentette be, hogy április 17-től, szombattól ismét a hívők részvételével végezhetik a szentmiséket a papok.

G. K.

– Figyelembe véve a járványhelyzetet és ezzel összefüggésben az állami rendelkezések változását, összhangban más egyházmegyékkel, különösen a szomszédos Esztergom-Budapesti Főegyházmegyével és az Egri Főegyházmegyével a Váci egyházmegyére az alábbi rendelkezéseket hozom: továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia március 5-ei egyhangú határozata szerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés további intézkedésig érvényben marad – írja Marton Zsolt.

A püspök hozzátette: a templomokon kívül, a plébániákon, illetve az oktatási-, szociális-, egészségügyi- és más intézményekben továbbra is mindenben kövessük az állami előírásokat. A hatóságokkal működjünk együtt és legyünk figyelemmel az általuk kiadott általános irányelvekre.

Marton Zsolt kéri továbbá, hogy aki a koronavírus bármely tünetét észleli magán vagy családján, az maradjon távol a liturgikus közösségtől.

Ezek is érdekelhetik