újszülött

2021.04.29. 16:31

Már Taron is babazászlóval ünneplik a gyermekáldást

A település önkormányzata is csatlakozott a Babazászló elnevezésű országos kezdeményezéshez a közelmúltban.

N. O.

Több kisbaba is született a faluban mostanában

Forrás: Pexels

Fotó: Illusztráció

Turopoli Zsolt, a falu polgármestere portálunknak elmondta, hogy a Tar Községért Alapítvány kezdeményezte a felhívást, amelyet az önkormányzat nagy örömmel fogadott.

– Még az év elején érkeztek a kék és rózsaszín zászlók a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól, amelyeket azóta több alkalommal is használtunk – közölte Turopoli Zsolt. Hozzátette: manapság sajnos egyre jobban jellemzi a falvakat az elnéptelenedés, ezért muszáj ezzel szembe menni és minden egyes gyermeknek örülni. Az önkormányzat és a helyiek is büszkék arra, ha újszülött érkezik a településre. Taron szerencsére egyébként is sok kisgyermekes család él.

Több kisbaba is született a faluban mostanában
Fotó: Illusztráció / Pexels

A polgármester arra is kitért, hogy a település lakóinak száma évről évre emelkedik. Idén például több mint tíz lakossal bővült a falu létszáma, ráadásul egyre több fiatal is visszaköltözött, amelynek a település vezetője nagyon örül.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom legfőbb célja, hogy a gyermekvállalás ne terhet és gondot jelentsen a családok számára, hanem igazi áldást és boldogságot hozzon az életükbe.

A babazászlós felhívás során a civil szervezet arra kéri fel az önkormányzatokat, hogy mindig ünnepeljék meg a gyermekeket és áldásukat. Az akció során többnyire a helyi polgármesteri hivatal épületére teszik ki a zászlókat, amelyek korábban az újszülöttes házakat díszítették. Nógrád megyében is népszerű a kezdeményezés, amelyet az is igazol, hogy egyre több település csatlakozott hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában