cica fontos pozícióban

2021.04.13. 06:40

Macska a hivatalban: Mártont rágcsálóügyi főmunkatársnak nevezték ki Diósjenőn

A polgármesteri hivatal cicája 24 órás szolgálatban van, mióta rágcsálóügyi főmunkatársnak léptették elő.

Nool

Forrás: facebook.com

Nemrég bejárta a közösségi médiát, hogy milyen fontos pozícióban tevékenykedik a Nógrád megyei Diósjenő mentett cicája, Márton. A négylábúról és új beosztásáról a település hivatalos Facebook-oldala oszott meg egy képet.

- Ő Márton, a polgármesteri hivatal kedves, mentett cicája. 24 órás szolgálatban van, ezért természetes, hogy ő is megkapta a hivatal munkatársainak kijáró névtáblát – írják a bejegyzésben.

A vicces poszt rövid idő alatt népszerű lett: már több mint kétezer-ötszáz ember reagált rá.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Ő Márton, a Polgármesteri Hivatal kedves, mentett cicája. 24 órás szolgálatban van, ezért természetes, hogy ő is megkapta a hivatal munkatársainak kijáró névtáblát. :)

Nem Diósjenő az egyetlen, ahol hivatali beosztást kap egy cica. Egyes országokban kitüntetett szerep jut a macskáknak, mint például Larrynek, a Downing Street legkiemelkedőbb egérészének. Közelebbi példaként pedig Bürginak, a gödöllői polgármesteri hivatal macskájának, akinek már olyan nagy a népszerűsége, hogy egy kis fülvakarás miatt is időpontot kell hozzá foglalni.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Kissé kimerültem.

Hogy mitől?

Épp ezen gondolkodom.

Szerintem azon, hogy túl sokat gondolkodom.

Ezt most ki kell pihennem

De a távolabbi vidékeken sem félnek kisebb-nagyobb cirmosokat tenni vezető pozícióba. Japán egyik vasútállomásán egészen 2015-ig egy teknőctarka nősténymacska, Tama volt az állomásfőnök és az üzemeltetési igazgató. Halála után Nitama, vagyis a “Második Tama” névre hallgató, elődjéhez hasonló tarka cica vette át a helyét.

Alaszka egyik kisvárosát pedig 20 éven keresztül vezette a rövidfarkú, vörös macsek, Stubbs. A négylábú polgármester 2017-ben hunyt el, szavazói nagy bánatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában