elismerés

2021.04.21. 11:20

Különleges képével nyert újabb díjat a nógrádi fotóriporter

A salgótarjáni fotóriporter egyik nagyon különleges természetfotóját ismerték el a közelmúltban a Magyar Sajtófotó Pályázaton, így már több mint tíz elismeréssel büszkélkedhet az alkotó.

Nagy Orsolya

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Újabb díjat nyert Komka Péter, salgótarjáni fotóriporter, aki már évek óta készít felvételeket a Magyar Távirati Iroda megbízásából. Tevékenységét ezúttal a 39. Magyar Sajtófotó Pályázaton ismerték el az ISS című képe kapcsán, amellyel harmadik díjat kapott természet és tudomány kategóriában.

– Nagyon örültem ennek a méltatásnak, amely óriási megtiszteltetés a számomra. Sokféle anyaggal jelentkeztem a pályázatra, például a koronavírussal kapcsolatos fotókkal is, illetve több mással, amelyeket munkám során készítettem – közölte Komka Péter.

Komka Péter (MTI/MTVA) fotóriporter ISS címû képe, amellyel harmadik díjat nyert természet és tudomány kategóriában a 39. Magyar Sajtófotó Pályázaton.
Fotó: Komka Péter / MTI

Hozzátette: az ISS című fényképet még tavaly augusztus 8-án készítette a felvidéki Zólyom közelében található Újmogyoródon. A fotó azt ábrázolja, amint a nap előtt éppen elhalad a nemzetközi űrállomás. A jármű sziluettje tökéletesen kivehető a felvételen. A salgótarjáni fotóriporter azt is elárulta, hogy egy ilyen kép elkészítése egyáltalán nem könnyű feladat.

– Az interneten lehet tájékozódni az együttállásokról, hogy hol és mikor történnek meg pontosan. Ahhoz, hogy valaki elkapjon egy ilyen jelenséget, mindössze fél másodperc áll rendelkezésre. Ez egy nagyon gyors folyamat, és persze csak speciális eszközökkel látható – mondta el lapunknak Komka Péter, akinek nyertes fotója az MTI/MTVA képkiadásában jelent meg korábban.

Egyébként már nem ez az első alkalom, hogy elismerik a szakember munkáját. Az elmúlt évek során a mostani díjjal együtt már 11 különböző elismerést nyert el a sajtófotó-pályázatokon, volt olyan év is, amikor több képét is kitüntették.

A fotóriporter kifejtette azt is, hogy a díjazottak névsorát még csak bejelentették. A hagyomány szerint sajtófotó-kiállítás keretében adják majd át a méltatásokat, amennyiben a járványügyi helyzet is engedi.

Komka Péter tervei között szerepel, hogy a jövőben is pályázik majd, de annak az a feltétele, hogy újabb arra érdemes fotók szülessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában