Drégelypalánk

2021.04.09. 22:14

Jól halad a művelődési ház korszerűsítése

Drégelypalánk önkormányzata tavaly több pályázatot is benyújtott a Magyar Falu Programban.

L. J.

Rigó Dávid, Drégelypalánk polgármestere elmondta, hogy a beadott tenderek közül ötmillió forintot sikerült elnyerniük a temető infrastruktúra-fejlesztésére. Az összegből pedig már meg is valósult a temető feljárójának térkövezése. További ötmillió forint támogatásból még ősszel új aszfaltréteget kapott három járdaszakasz a településen. A játszótér korszerűsítésére szintén ötmillió forintot kaptak, ami fedezi az új kerítés létesítését, valamint új játékeszközök, kukák és padok telepítését. Utóbbi beruházás várhatóan ősszel készül majd el.

– A legjelentősebb összeget, azaz közel 20 millió forintot a közösségi tér átalakítására nyertünk el – mondta Rigó Dávid, hozzátéve: – A támogatást a művelődési ház modernizálására fordítjuk, ugyanis már évtizedek óta nem történt benne jelentős fejlesztés. A projekt négy elemből tevődik össze. Az épület belső felújításának részeként korszerűsítjük a fűtésrendszert, illetve elválasztjuk a nagyterem fűtésrendszerét a könyvtárétól és a klubhelyiségétől. Kialakítottunk egy kis méretű konyhát is, valamint burkolatcsere is történik. Ezenkívül az épület előtt lévő járda térkövezetté válik, illetve a turisztikai központ udvarát kisebb mértékben átalakítjuk. Továbbá középkori hagyományőrző ruhákat, fegyvereket és játékokat is vásároltunk. Összességében elmondható, hogy ezek a fejlesztések gazdasági és turisztikai szempontból is jelentősek számunkra.

A nagyterem fűtésrendszerét elválasztjuk a könyvtárétól – magyarázza Rigó Dávid
Fotó: L.B. / NMH

A polgármester kitért arra is, hogy a projekt munkálatai éppen zajlanak, és szerencsére gördülékenyen haladnak.

– Bízunk benne, hogy a beruházás júliusra elkészül, és a járványhelyzet megengedi, hogy a Szondi Várjátékokkal egy időben átadóünnepséget is rendezhessünk – hangsúlyozta Rigó Dávid.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában