rendőrkézen

2021.04.15. 11:30

Felfüggesztett fogházbüntetés is várhat a fiatal karancskeszi buszos ámokfutóra

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a fiatalkorú lány 2020. április 12-én délután rokonaival bográcsozott Mátraterenye településen, majd kicsivel éjfél előtt, bár nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott el, haza akart jutni a faluból a mintegy 30 kilométerre lévő otthonába.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a község főutcáján meglátott egy parkoló autóbuszt, aminek ajtóüvegét egy betondarabbal betörte, bemászott a járműbe, beült a vezetőülésbe és a benne lévő indítókulccsal több próbálkozást követően elindította a buszt. Mintegy 300 méter megtétele után a busz lefulladt és megállt.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A lány a busz ablakának betörésével 80.000 Ft kárt okozott, így ellene az ügyészség a jármű önkényes elvétele és az ittas járművezetés mellett rongálás miatt is vádat emelt.

Vádiratában halmazati büntetésként felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől való eltiltást indítványozott, elítélése esetén a vádlottnak meg kell fizetnie az okozott kárt, és a több mint 100.000 Ft bűnügyi költséget is, és ha a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítéli, a törvény kötelező rendelkezése értelmében pártfogó felügyelet alá is kerül. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában