majális

2021.04.30. 15:31

Felállították a városi májusfát Salgótarján Fő terén

Pénteken májusfát állítottak a megyeszékhely Fő terén.

G. K.

Fotó: Hegedus Mark

– A hagyományos Városi Majális az elmúlt évhez hasonlóan a koronavírus-járvány miatt idén is elmarad. Ebben az esztendőben sem örvendeztethetjük meg a salgótarjániakat színvonalas, szórakoztató zenés programokkal. A májusfaállítás hagyományát azonban rendületlenül őrizzük – mondta el portálunknak Balogh Katalin.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a májusfa tulajdonképpen a természet újjászületésének a szimbóluma, egy régi népszokás, városunkban is már évtizedes múltra tekint vissza az állítása.

– Idén is úgy gondoltuk, szükség van ezen hagyomány őrzésére, ezért a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársaival közösen egy nagyon szép májusfát állítottunk a belvárosban, a József Attila Művelődési Központ előtt, a megyeszékhely Fő terén. Bízom benne, hogy minden salgótarjáni örömmel fogadja. Úgy vélem, a szokások, a hagyományok őrzése, ápolása, át- és megélése rendkívül fontos, erőt, hitet, illetve reményt adhat mindenkinek a nehezebb időszakokban is – hangsúlyozta Balogh Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában