sikeres pályázat

2021.04.19. 16:50

Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt Bátonyterenyén

Bátonyterenye Város Önkormányzata a Belügyminisztérium Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázatán 30 millió forint támogatást nyert, melyhez 1 millió 500 ezer forint önrészt biztosított.

Nool

Az épület felújításához 30 millió forint támogatást nyert az önkormányzat

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Az önkormányzat portálunknak megküldött közleménye szerint a pályázat keretében a kisterenyei gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat külső és belső felújítása történt meg, energetikai korszerűsítés, vizes blokk felújítás, rendelők és váró belső felújítása, bútorok cseréje.

A koronavírus járvány miatt az átadó szűkkörű esemény volt, melyen részt vettek a térség országgyűlési képviselői dr. Becsó Károly, Becsó Zsolt, a város polgármestere Nagy-Majdon József, a képviselő-testületet Király Attila, Gembiczki Ferenc és Várszegi István képviselte. Az átadáson részt vett továbbá Szoó Katalin a Bátonyterenyei Egészségügyi Szolgálat vezetője, valamint dr. Máthé Beáta gyermekorvos és vele dolgozó asszisztens és védőnők is. A kivitelező Bátonytrade Kft képviseletében Poór Péter ügyvezető volt jelen.

A koronavírus járvány miatt az átadó szűkkörű esemény volt
Fotó: Beküldött

Beszédében Nagy-Majdon József polgármester elmondta: régóta tervezi az önkormányzat az épület rendbetételét, forráshiány miatt azonban csak kisebb javítási, karbantartási munkákat tudtak elvégezni az épületen. A sikeres pályázatnak köszönhetően, a 2020-as évben végre megkezdődhetett az épület teljes rehabilitációja, mely az idei évben fejeződött be.

– Köszönöm a türelmet a lakosság és a dolgozók részéről, valamint azok munkáját, akik a beruházás megvalósításában részt vettek. Köszönöm a térség országgyűlési képviselőinek a támogatást és segítséget, melyet a pályázat benyújtása és a támogatás elnyerése kapcsán nyújtottak – mondta a polgármester.

Az épület felújításához 30 millió forint támogatást nyert az önkormányzat
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

Dr. Becsó Károly, a térség országgyűlési képviselője beszédében elmondta, hogy örül a beruházás megvalósulásának, mint ahogy a térségben minden fejlesztésnek. A pandémiás helyzet leteltével reméli, hogy még sok ilyen átadó ünnepség lesz, mert ez a térség fejlődését mutatja.

Dr. Máthé Beáta gyermekorvos köszönetét fejezte ki mindenki felé, aki a projekt megvalósításában részt vett. Nagyon örül az új munkakörnyezetnek, nagyon várták már a felújítást, ígérte, hogy nagyon fognak vigyázni az épületre és reményét fejezte ki, hogy a páciensek is hasonlóképp vigyáznak a megújult, megszépült épületre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában